Хроніка 14/2015

ГРАБУВАЛИ ЖИТЕЛІВ БАТЬКО З СИНОМ
Правоохоронці встановили і затримали двох підозрюваних, причетних до крадіжки майна у жителя райцентру.
29 березня в Баранівський райвідділ міліції звернувся 63-річний житель райцентру. Чоловік повідомив, що з його нежилого будинку викрадено електричний нагрівач і водонагрівач. Сума збитку становить 1000 гривень. На місці події дільничні інспектори міліції з’ясували, що зловмисники проникли у приміщення, пошкодивши вхідні двері будинку.
Цього ж дня у вчиненні кримінального правопорушення правоохоронці викрили двох місцевих жителів — 50-річного батька та 27-річного сина. Обидва визнають свою причетність до крадіжки. Викрадене майно вилучено.
expreszt.com.ua

У НОВОГРАДІ ЧОЛОВІК ЗНАЙШОВ РУЧНУ ГРАНАТУ, КОЛИ КОПАВ ТРАНШЕЮ БІЛЯ ПАРКАНУ
25 березня на пункт зв’язку 10-ї Державної пожежно-рятувальної частини м.Новоград-Волинський надійшло повідомлення про те, що на одній із вулиць районного центру виявлено підозрілий предмет, схожий на гранату.
Як з’ясувалося, місцевий житель копав траншею біля паркану житлового будинку. Він почув дзвінкий удар від заступу і подумав, що зачепив камінь. Проте, придивившись уважніше, юнак припустив, що в землі можуть бути боєприпаси. Чіпати невідомий предмет він не наважився, тому і звернувся до спеціалістів, інформує У ДСНС у Житомирській області.
Фахівці ДСНС, які прибули до місця виклику, оглянули знахідку та ідентифікували її як ручну гранату Ф-1 часів Другої світової війни.
http://www.1.zt.ua

ОПЕРАТИВНИКИ ЗАТРИМАЛИ КРАДІЯ
28 березня до Житомирського РВ УМВС звернувся 22-річний заявник. Парубок розповів, що в с.Пряжеві з його недобудованого будинку викрали бензокосу та 4 шини до автомобіля.
На місце події виїхала слідчо-оперативна група. Правоохоронці з’ясували, що злодій потрапив до приміщення, вийнявши скло у вікні, а потім зсередини відкрив двері.
У результаті першочергових дій було встановлено, що кримінальне правопорушення скоїв 23-річний житель Житомирського району. Хлопець свою вину визнав. Викрадене вилучили.
Триває розслідування кри­мі­нального провадження за ч.3 ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу Украї­ни. Відповідно до чинного законодавства, крадіжка, поєд­нана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище, карається позбавленням волі на строк від 3 до 6 років.
expreszt.com.ua

НА ЖИТОМИРЩИНІ СУДИТИМУТЬ ПОСАДОВЦІВ ПІВДЕННО-ЗАХІДНОЇ ЗАЛІЗНИЦІ
Прокуратурою області затверджено та скеровано до суду три обвинувальні акти у кримінальних провадженнях за ч.1 ст.172 (Грубе порушення законодавства про працю), ч.1 ст.366 (Службове підроблення) Кримінального Кодексу України.
Встановлено, що посадові особи структурного підрозділу ДТГО «Південно-Західна залізниця» протиправно залучали підлеглих працівників до виконання робіт у неробочі дні та вихідні.
До того ж, посадовці вносили до табелів обліку робочого часу недостовірні відомості щодо фактично відпрацьованих годин у ці дні та не виплачували працівникам зарплату у повному обсязі.
У ході досудового розслідування підприємство відшкодувало працівникам понад 20 тис. грн. за не обліковану роботу у вихідні і неробочі дні.
«Рупор Житомира»