Змінено порядок надання відомостей із ЄДР

Інформуємо, що станом на 01.10.2015 р. надання відомостей із ЄДР юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців на паперових носіях не передбачено чинним законодавством.
Так, доступ вищезазначених органів до Державного реєстру буде здійснюватися на підставі договору, укладеного між користувачем та адміністратором державного реєстру прав, яким є Житомирська філія Державного підприємства «Національні системні технології».
Відповідно до п.4 Порядку надання відомостей із Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, затвердженого наказом Міністерства юстиції України від 31.03.2015 р. №466/5, технічним адміністратором Єдиного державного реєстру є державне підприємство «Інформаційно-ресурсний центр».
Враховуючи викладене, в разі необхідності, з метою здійснення повноважень, визначених Законом, отримувати відомості з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, рекомендуємо звернутися до Державного підприємства «Інформаційно-ресурсний центр» (телефон: 044-481-49-27 або 044-481-49-28). Актуальна інформація з викладених питань міститься за посиланням: http://usr.minjust.gov.ua/ua/freedocuments/.
Заяву, а також Замовлення розміщено на офіційному веб-сайті ДП «НАІС» (www.nais.gov.ua) у рубриці «Форми договорів».
Одночасно повідомляємо, що в разі виникнення в органів державної влади та органів місцевого самоврядування питань щодо заповнення Заяви та Замовлення, інформацію можна отримати за телефонами Житомирської філії Державного підприємства «Національні системні технології»: (0412) 418-355 або (0412) 426-902, щодо отримання послуг електронного цифрового підпису — за телефоном: (0412) 426-909.
Т.БЕЛЯВСЬКА, начальник відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, легалізації об’єднань громадян