На прийом до міського голови — з наркотиками

На прийом до міського голови — з наркотиками

Коноплю та її насіння, запаковані в поліетиленовий пакет і коробку з-під сірників, принесла на виїзний прийом міського голови 66-річна місцева жителька. Вона пояснила, що знайшла це під матрацом у ліжку свого онука. Жінка зізналася, що хлопець почав вживати наркотичне зілля, однак до пори до часу вона не наважувалася звернутися до правоохоронців. Вчинила так тільки тоді, коли зрозуміла, що її вмовляння не допоможуть…
Це трапилося 4 грудня під час виїзного прийому громадян міським головою Віктором Весельським у мікрорайоні «Смолка». Слідчо-оперативна група відділу поліції, яку викликали на місце пригоди, вилучила принесену рослинну суміш. За попередніми висновками експертів, це — наркотичний засіб, конопля та її насіння.
Як прокоментував очільник відділу поліції Сергій Рябошапка, інформація про подію була внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України. Всі обставини будуть з’ясовані під час досудового розслідування.
Серед інших питань, озвучених жителями мікрорайону «Смолка» в ході виїзного прийому, які стосувалися роботи правоохоронців, — порушення правил торгівлі алкоголем у місцевих торговельних точках і самогоноваріння.
— Уже кілька років самогоноваріння декриміналізовано. Тобто, немає кримінальної відповідальності ні за виготовлення самогону, ні за його збут. Особи несуть лише адміністративну відповідальність. Зі свого боку правоохоронці на системній основі проводять заходи із боротьби з цим негативним явищем у межах компетенції. Всі заявлені сьогодні громадянами конкретні факти будуть перевірені та вжиті відповідні заходи, — прокоментував Сергій Рябошапка.
Всі звернення громадян були відповідним чином зареєстровані і розпочаті перевірки. Окремі питання, з якими до поліцейських зверталися громадяни, вирішувалися безпосередньо у цей же день.

На завершення начальник звягельської поліції повідомив, що за результатами прийому громадян у місті і районі будуть проведені спеціальні оперативно-профілактичні заходи, метою яких стане виявлення і припинення вказаних відвідувачами фактів протиправних діянь.
Додамо, що прийом громадян, який проводився у приміщенні ЗОШ №10, мав свою особливість — участь у ньому взяв не тільки безпосередньо міський голова, а і його заступники, начальники управлінь і відділів міськвиконкому, керівники силових структур, правоохоронних органів та інших відомств, до компетенції яких могли належати порушені громадянами питання.
За матеріалами, наданими відділом комунікації ГУНП в Житомирській області