Хроніка 11/2016

Хроніка 11/2016

ПРОКУРАТУРА РОЗСЛІДУЄ ОДЕРЖАННЯ НЕПРАВОМІРНОЇ ВИГОДИ ПРАЦІВНИКОМ НАЦІОНАЛЬНОЇ ПОЛІЦІЇ
Прокуратурою Житомирської області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо одержання неправомірної вигоди за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 КК України.
У четвер, 3 березня, прокуратурою області, спільно з працівниками Управління Служби безпеки України в області, у Житомирі, на зупинці громадського транспорту центральної вулиці, близько 17:30, затримано слідчого управління ГУНП в області після одержання ним неправомірної вигоди на суму 2 тис. грн.
За таку суму слідчий пообіцяв місцевому жителю посприяти у поверненні транспортного засобу, який був вилучений та визнаний речовим доказом у кримінальному провадженні за фактом дорожньо-транспортної пригоди.
Неправомірну вигоду вилучено. Наразі вирішується питання про обрання слідчому запобіжного заходу. Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.
Санкція зазначеної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.
Прес-служба прокуратури Житомирської області

НА ЖИТОМИРЩИНІ СБУ ЛІКВІДУВАЛА БАНДУ ТОРГІВЦІВ НАРКОТИКАМИ ТА ЗБРОЄЮ З РАЙОНУ АТО
Співробітники Управління СБ України в Житомирській області, спільно з військовою прокуратурою та поліцією, ліквідували організоване злочинне угрупування, що торгувало наркотиками та зброєю з району проведення антитерористичної операції. До банди, організатором якої виявився військовослужбовець Збройних Сил України, окрім представників криміналітету Житомира та Вінниччини, входили також капітан Національної гвардії та старший лейтенант поліції.
Зловмисники організували дві лабораторії з виготовлення амфетамінів. Розповсюджували психотропи на Житомирщині, Вінниччині та в районі проведення АТО. Щомісяця виготовлялося приблизно один кілограм синтетичного наркотику (орієнтовно 10 тисяч доз). Також вони продавали зброю, яка цим же каналом надходила з району бойових дій.
Правоохоронці затримали шістьох членів угруповання в рамках відкритого кримінального провадження за ч.2 ст.306 та ч.2 ст.307 Кримінального кодексу України.
Відбувається дев’ять санкціонованих обшуків приміщень, які використовувалися зловмисниками у Житомирі, Бердичеві та Козятині Вінницької області.
Правоохоронці вже вилучили готові психотропи, обладнання для виготовлення та фасування наркотиків, а також цілий арсенал зброї та боєприпасів: автомат «Калашникова», пістолети «ПМ» та «ТТ», 42 гранати «ВОГ» до автоматичного гранатомета, гранату «Ф-1», понад три тисячі набоїв калібру 5,45 і 7,62 мм.
Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії для встановлення і притягнення до кримінальної відповідальності всіх членів угруповання.
У ЖИТОМИРІ СБУ ЗАТРИМАЛА ПОЖЕЖНОГО ІНСПЕКТОРА-ВИМАГАЧА
Співробітники Управління СБУ в Житомирській області, спільно з прокуратурою, Національною поліцією та внутрішньою безпекою ДСНС, затримали головного інспектора Житомирського міськвідділу Державної служби з надзвичайних ситуацій, який систематично вимагав гроші за уникнення підприємцями відповідальності через порушення вимог пожежної безпеки.
Старший лейтенант служби цивільного захисту під час проведення перевірок змушував комерсантів платити йому «відступне» за нереагування на виявлені порушення. Здирник встановив фіксовану суму винагороди — 10% від загальної вартості робіт та послуг з усунення недоліків (їх вартість коливалася від 10 до 150 тисяч гривень).
При цьому данина передавалася не особисто пожежному інспектору, а перераховувалася на рахунки підконтрольних йому підприємств. Лише потім гроші передавалися здирнику «довіреною» особою.
Співробітники Управління СБ України в Житомирській області та прокуратури затримали пожежника одразу після одержання ним частини із обумовлених 10 тисяч хабара.
Відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.189 (Вимагання) Кримінального кодексу України. Тривають оперативно-слідчі дії для встановлення інших фактів вимагання грошей зловмисником.
СБУ ЗАТРИМАЛА НА ХАБАРІ СЛІДЧОГО ТА ОПЕРАТИВНИКА ЖИТОМИРСЬКОЇ ПОЛІЦІЇ
Служба безпеки України, спільно з обласною прокуратурою та Нацполіцією, затримала на хабарі слідчого та оперативного співробітника Чуднівського відділення поліції.
Старші лейтенанти вимагали від місцевого мешканця п’ять тисяч гривень за сприяння в уникненні кримінальної відповідальності за шахрайство.
Співробітники Управління СБ України в Житомирській області затримали здирників у Чуднові поблизу відділка поліції після одержання частини хабара.
У рамках відкритого кримінального провадження за ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України тривають оперативно-слідчі дії для встановлення інших можливих фактів одержання правоохоронцями неправомірної вигоди.
Прес-група УСБ України в Житомирській області

У «НІЧНИХ СТАРАТЕЛІВ» ВИЛУЧИЛИ ПОНАД 400 ГРАМІВ БУРШТИНУ ТА ТЕХНІКУ
У вівторок, 1 березня, під час спільного оперативно-профілактичного відпрацювання Олевського району, працівниками Коростенської місцевої прокуратури та Олевського відділення поліції виявлено групу нелегальних старателів.
Зокрема, чотири жителі м.Олевськ у лісовому масиві поблизу с.Лопатичі, вночі, о 2:00, займалися незаконним видобуванням бурштину.
Правоохоронцями на місці події у нелегальних копачів вилучено понад 400 г бурштину, мотопомпу, бензиновий генератор, пожежні рукави, сачки та інший інвентар.
Відомості про незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст.240 КК України.
Наразі у кримінальному провадженні триває досудове розслідування, процесуальне керівництво у якому здійснює Коростенська місцева прокуратура.
Прес-служба прокуратури Житомирської області