Не довіз медзакладу пального на 176 тис. грн

Не довіз медзакладу пального на 176 тис. грн

За апеляційною скаргою Житомирської обласної прокуратури Північно-Західний апеляційний суд стягнув із приватного підприємця на користь місцевого комунального підприємства 176 тис. грн — вартість пального, не поставленого, відповідно до договірних зобов’язань про закупівлю товарів за державний кошт.

Наразі постанову суду передано для реального виконання.

Комунальне некомерційне підприємство «Автобаза санітарного транспорту лікувально-профілактичних закладів охорони здоров’я» Житомирської облради свого часу, в лютому 2020 року, уклало з місцевим приватним підприємцем договір про закупівлю пального різного виду для потреб медичних закладів на загальну суму 2,1 млн грн.

Прокурори встановили, що до договору було безпідставно укладено ще й додаткові угоди, відповідно до яких ціну на товар збільшено, а загальний обсяг — значно зменшено.

Унаслідок неправомірних угод підприємець не поставив замовнику понад 2,5 т дизельного пального та майже 9200 літрів бензину різних марок на загальну суму 176 тис. грн.

Вимоги обласної прокуратури про стягнення зазначеної суми з недобросовісного постачальника судом першої інстанції не задоволено. Тоді прокуратура звернулася до апеляційного суду, який визнав їх обгрунтованими, про що виніс відповідну постанову.

Пресслужба Житомирської обласної прокуратури