Поліція вилучила наркотики в жителів Наталівки й Олександрівки

Поліція вилучила наркотики в жителів Наталівки й Олександрівки

6 серпня правоохоронці Новоград-Волинського райвідділу під процесуальним керівництвом місцевої окружної прокуратури провели санкціоновані обшуки за місцями проживання двох жителів району. Із присадибних ділянок вилучили нарковмісні рослини. Розпочато кримінальні провадження.

Дільничні офіцери отримали інформацію про те, що 21-річний житель с. Наталівки може зберігати наркотичні засоби. За місцем його проживання поліцейські провели санкціонований обшук, у ході якого вилучили близько пів кілограма подрібненої рослинної маси, попередньо — наркотичних речовин. На присадибній ділянці поліцейські виявили 76 рослин коноплі, які вирощував молодик.

Того ж дня, отримавши відповідну ухвалу суду, в обійсті 54-річної жительки с. Олександрівки правоохоронці вилучили 80 нарковмісних рослин.

В обох випадках причетні до вказаних діянь пояснили, що виявлене вирощували для власних потреб.

Всі обставини задокументували поліцейські Новоград-Волинського райвідділу. Рослини направлені на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС у Житомирській області.

Відповідні відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) КК України.

Нагадуємо, що незаконний посів або незаконне вирощування конопель у кількості 50 і більше рослин карається позбавленням волі на строк від 3 до 7 років.

За незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту передбачено покарання: від штрафних санкцій — до позбавлення волі (ст. 309 ККУ).

Новоград-Волинський районний відділ поліції