У Новограді відновили вуличне освітлення

У Новограді відновили вуличне освітлення

17 серпня на території Новоград-Волинської територіальної громади відновлено вуличне освітлення.

Новоград-Волинський повернувся до практики освітлювати вулиці у вечірній час далеко не серед перших. Багато українських міст, попри воєнний стан, давно вже налагодили роботу вуличного освітлення, хоча й із деякими обмеженнями та особливостями. Цій темі газета «Звягель» присвятила дві публікації із прикладами вирішення ситуації в інших містах та офіційними роз’ясненнями щодо наших місцевих особливостей (№31 від 4 серпня і №17 від
28 квітня).

Як пояснює управління житлово-комунального господарства та екології Новоград-Волинської міської ради, останнім часом однією з найбільш обговорюваних тем серед жителів Новоград-Волинської громади стало повернення вуличного освітлення в темну пору доби.

«Не освітлювати вулиці є однією з вимог світломаскування в умовах воєнного стану, про які, перш за все, з точки зору безпеки наголошували військові. Разом із тим, відсутність вуличного освітлення негативно впливає на рівень безпеки та комфорту громадян, які повертаються у вечірній час до своїх домівок.

Тож, із 17 серпня вуличне освітлення на території громади відновлено.

Але не забуваймо про комендантську годину, яка діє з 23:00 до 5:00, та дотримуймося усіх вимог!» — йдеться в повідомленні.

Олег БРЮХАНОВ