Комунальники звітують  про роботу щотижня  Але завдань від громади не меншає

Комунальники звітують про роботу щотижня Але завдань від громади не меншає

«Комунальним підприємством Новоград-Волинської міської ради «Новоград-Волинськжитлосервіс» проводяться роботи з благоустрою» — під таким заголовком на сайті міської ради щотижня публікують звіт про роботу місцевих комунальників. Але в коментарях користувачі соцмереж підкидають все нові й нові завдання. Деякі з пропозицій друкуємо нижче (правопис виправлено, стиль максимально збережено).

«Асфальт є, тротуар — теж, де-не-де з дірками, але нічого. Ремонту — всього рік, і це нормально. А де ділися «лівньовки», якими стікала вода по
вул. Героїв Майдану? У нас не вулиця, а море, коли йде дощ».

«Яким чином замовити благоустрій тротуару між магазином «Максим» та будинком по вулиці Київська, 14? Там вже цілий басейн природнім шляхом утворено! Думаю, врятувати у воєнний час може відсів (не дрібний) і грейдер, або ідеально — відсів зі зрізаного асфальту. Можна почути реально терміни цього заходу?»

«Район «Болгари»! Біля воріт дитячого садка стоїть зовсім сухе дерево. Кожний день там проходить багато людей. Діток ведуть у садок. Чого чекають комунальні служби?»

«Шановні комунальники, якщо у вас буде нагода, закладіть плиткою нарешті дірку, яку ви розкопали по вулиці Замковій на тротуарі. Думаю, місяця достатньо, щоб земля та пісок всілися? Бо та дірка з піском не тільки є чудовим туалетом для всіх бродячих собак, але й місцем спотикання та забиття людей».

«На вулиці Ціолковського забилося нижнє джерело, вода пішла через верх, потрібен терміновий ремонт джерела, оскільки воно має величезне значення для багатьох жителів міста, які там набирають воду для пиття!»

«Все, що тут пишеться, ігнорується? Чи я помиляюсь?»

* * *


Тим часом працівники КП «Новоград-Волинськжитлосервіс» протягом минулого тижня продовжували впорядкування місць загального користування. Проводилися роботи зі збирання та вивезення вуличного змету, відповідно до графіку, вивезення сміття з місць загального користування, кладовищ та прилеглої території. Проводилося планове зрізання аварійних дерев по місту, які при несприятливих погодних умовах (сильний вітер, зливовий дощ) становили загрозу падіння, чим були небезпечні для життя та здоров’я перехожих. На місці зрізаних планується висадити саджанці молодих дерев.

Продовжується підсипання та грейдерування вулиць та провулків міста, а саме: в мікрорайоні «Морське» (вул. Корольова, вул. Палія, вул. Морська, вул. Родини Косачів, вул. Ольги Косач-Кривинюк та прилеглі провулки).

Для зручності пересування в центральній частині міста біля Молодіжного центру комунальне підприємство провело демонтаж частини огорожі та прибирання прилеглої території.

По місту в місцях відпочинку (парках, алеях тощо) продовжується ремонт лав. Згідно з поставленими завданнями, проводився ремонт дорожніх знаків та ремонт і чистка зливових мереж. Продовжується фарбування пішохідних переходів по місту. Також, відповідно до встановленого плану робіт, здійснювалося косіння газонів, підстригання декоративних кущів, дерев у місцях загального користування.

Нагадуємо, що комунальне підприємство надає платні послуги такими видами транспорту — екскаватор, автогрейдер, автопідйомник (вишка), перевезення сипучих матеріалів самоскидом КАМАЗ. За детальною інформацією звертайтеся за тел.: (068) 45-67-590, — йдеться в дописі управління житлово-комунального господарства та екології міської ради.

Олег БРЮХАНОВ