Розшукали причетного до розбійного нападу на працівника заправки

Розшукали причетного до розбійного нападу на працівника заправки

Зухвалець увірвався у підсобку автозаправної станції, де побив працівника й відібрав у нього барсетку з грошима. Правоохоронці встановили особу причетного і розшукали його в обласному центрі. Частину грошей він встиг витратити, решту — вилучили поліцейські. Викритому в кримінальному діянні чоловіку оголошено про підозру.

Повідомлення про подію надійшло до відділу поліції №1 Житомирського райуправління поліції 1 вересня. За словами заявника, 43-річного жителя обласного центру, в обідню пору в підсобку автозаправної станції, де він працює, увірвався незнайомець. Чоловік накинувся на нього з кулаками, а потім вихопив поясну барсетку і втік. Разом із чоловічою сумочкою зухвалець виніс понад 24 тисячі гривень.

Обставини задокументували поліцейські слідчо-оперативної групи відділу поліції №1 Житомирського райуправління. Вони зібрали необхідні першочергові відомості для встановлення особи нападника, вилучили записи камер відеоспостереження, на яких було зафільмовано подію.

Оперативники визначили та перевірили коло осіб, які могли бути причетними до кримінального діяння. Відтак викрили у вчиненні розбійного нападу 41-річного чоловіка. Про нього відомо, що раніше він уже притягувався до кримінальної відповідальності, ніде не працював і не мав постійного місця проживання. Причетного поліцейські розшукали в обласному центрі, у закинутих гаражних приміщеннях. Свою вину чоловік визнав, зізнавшись, що барсетку викинув неподалік АЗС, а коштами розпорядився на власний розсуд. Частину грошей поліцейські в нього вилучили.

Чоловікові оголошено про підозру у вчиненні розбою (ч. 4 ст. 187 ККУ). Вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Слідчі подали клопотання до суду про взяття підозрюваного під варту.

Досудове розслідування триває. Розбійний напад, учинений в умовах воєнного часу, карається позбавленням волі на строк від 8 до 15 років.

Відділ комунікації поліції Житомирської області