У Житомирі затримали декана факультету за отримання хабара

У Житомирі затримали декана факультету за отримання хабара

8 вересня правоохоронці затримали 46-річного посадовця одразу після отримання 400 євро неправомірної вигоди. Таку суму декан вимагав у одного зі студентів за успішне складання сесії, при цьому погрожуючи відрахуванням із навчального закладу. Розслідування триває.

Викрили посадовця слідчі СУ ГУНП, спільно з оперативниками Управління стратегічних розслідувань ДСР НПУ та співробітниками УСБУ регіону за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Попередньо встановлено, що декан вимагав у студента сплатити певну суму за свої послуги в зарахуванні складання сесії, наголошуючи, що такі платежі стануть регулярними за кожну з них.

8 вересня у службовому кабінеті посадовець був затриманий одразу після передачі йому 400 євро. Гроші вилучено під час обшуку, всі дії відповідним чином зафіксовані.

Досудове розслідування проводиться за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Декан затриманий у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України. Тривають слідчі дії для оголошення чоловікові про підозру та обрання запобіжного заходу.

Відділ комунікації поліції Житомирської області