Потрапив у ДТП з… підробленими правами

Потрапив у ДТП з… підробленими правами

12 вересня поліцейські виїхали на місце події для з’ясування обставин дорожньо-транспортної пригоди, що сталася на одній із вулиць Новограда-Волинського. Під час перевірки документів 51-річного учасника ДТП патрульні помітили, що його посвідчення водія має ознаки підробки. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу райвідділу.

Правоохоронці задокументували всі обставини та вилучили підозрілий документ, який направили на експертне дослідження.

На щастя, у результаті автопригоди ніхто з людей не травмувався. А відносно керманича поліцейські склали адміністративні матеріали за ст. 124 (Порушення учасниками дорожнього руху правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів…), ст. 122 (Перевищення встановлених обмежень швидкості руху, проїзд на заборонний сигнал регулювання дорожнього руху…) та ст. 125 (Інші порушення правил дорожнього руху) КУпАП.

За ознаками правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) КК України, слідчі Новоград-Волинського райвідділу розпочали кримінальне провадження.

Такі протиправні дії караються штрафом — до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 2 років.

Новоград-Волинський районний відділ поліції