ОСББ «Болгари» на чолі з керуючим С.І. Семеновим краде воду — Водоканал виявив порушення

ОСББ «Болгари» на чолі з керуючим С.І. Семеновим краде воду — Водоканал виявив порушення


За останні 3 місяці відділ збуту Водоканалу виявив 17 фактів несанкціонованого користування системами централізованого водопостачання та водовідведення, — інформують на підприємстві.
Одним із таких випадків є організоване викрадення води новоствореним ОСББ «Болгари», керуючий якого Семенов С.І.
15.09.2022 р. за адресою: вул. Дмитра Герасимчука, 9, у технічному приміщенні поблизу під’їзду №3, в присутності свідків, працівники КП НВМР «ВУВКГ», дотримуючись усіх нормативів, зафіксували зазначене порушення.
У відповідності до розділу ІV «Самовільне приєднання до систем централізованого питного водопостачання та централізованого водовідведення, нераціональне водокористування», «Правил користування системами централізованого питного водопостачання та централізованого водовідведення в населених пунктах України» (затверджених наказом №190 від 27.06.2008 р.), за позаоблікове використання централізованого водопостачання ОСББ «Болгари» проводиться розрахунок витрат води за пропускною спроможністю водопровідного вводу при швидкості руху води в ній 0,7 м/с та дією її повним перерізом цілодобово або з урахуванням графіка подачі води.
Розрахунковий період при самовільному приєднанні встановлюється з дня початку такого приєднання. Якщо дату початку самовільного приєднання виявити неможливо, то період самовільного користування становить тридцять діб.
Одним з основних напрямків діяльності КП НВМР «ВУВКГ» є боротьба з розкраданням води. Пошук несанкціонованих підключень та позаоблікового використання води є надзвичайно важливим, адже такі підключення призводять до значних втрат підприємства, які, в тому числі, «лягають на плечі» сумлінних споживачів, — наголошує Новоград-Волинський водоканал.
P.S. п. Семенов С.І., перекрити воду у підвалі та зняти відео не зменшить відповідальності за виявлене порушення, — додають у Водоканалі.