За останній тиждень кількість хворих на коронавірус у Житомирській області зросла на 68%

За останній тиждень кількість хворих на коронавірус у Житомирській області зросла на 68%






Про епідемічну ситуацію щодо поширення коронавірусної хвороби в Житомирській області повідомляє відділ епіднагляду (спостереження) та профілактики інфекційних захворювань.
Захворюваність на COVID-19 у Житомирській області щотижня продовжує зростати. Всього з початку пандемії зареєстровано 204258 випадків, показник на 100 тисяч населення становить 17001,4.





За звітний тиждень (12-18 вересня) зареєстровано 2175 випадків захворювання, показник — 181 на 100 тис. населення. Відбулося зростання на 68%. Станом на 19 вересня кількість активних хворих на COVID-19 — 3197 осіб, показник — 266,1.
Для підтвердження діагнозу COVID-19 медичні працівники використовують як швидкі тести на визначення антигену SARS-CoV-2, так і метод ПЛР. Кількість зразків біоматеріалу, що доставляється до вірусологічної лабораторії обласного центру для проведення ПЛР-досліджень та підтвердження діагнозу, постійно збільшується. Показник позитивних результатів ПЛР-досліджень за минулий тиждень залишається досить високим (46%), та свідчить про ускладнення епідемічної ситуації.
Випадки реєструвалися по всій території області. Найвищі рівні захворюваності спостерігаються в місті Бердичеві (показник — 378,8) та на території колишнього Андрушівського району (337,4). Перевищують середньо обласний показники захворюваності в адміністративних межах колишніх Бердичівського, Ємільчинського, Коростишівського, Олевського, Попільнянського, Житомирського районів та в місті Житомирі.
За даними ДУ «ЦГЗ МОЗ України», за минулий тиждень у країні відбувся ріст захворюваності, в порівнянні з попереднім тижнем, на 53,7%.
Відділ епіднагляду (спостереження) та профілактики інфекційних захворювань