На Житомирщині поліцейські за кілька годин розкрили подвійне вбивство

На Житомирщині поліцейські за кілька годин розкрили подвійне вбивство


Трагедія сталася 19 вересня у селищі Народичах. Випадковий гість заподіяв смертельних поранень місцевому цивільному подружжю. Після цього спробував зімітувати трагедію через сімейні розбірки і забрав грошові заощадження. Причетного до подвійного вбивства оперативники карного розшуку затримали на автовокзалі в Житомирі. Триває досудове розслідування та встановлення всіх обставин, — повідомляє Поліція Житомирської області.





У першій половині дня, 19 вересня, до поліції надійшло повідомлення від жительки селища Народичів, яка зайшла додому до свого 44-річного сина і застала мертвими його і 47-річну невістку.
На місце події виїхали і працювали слідчі Слідчого управління та працівники кримінальної поліції ГУНП, а також слідчо-оперативні групи обласного главку та Овруцького відділення.
Фахівці зафіксували на тілах загиблих численні колото-різані рани. Причому, в руці у жінки був кухонний ніж. Остаточну причину смерті обох встановлюють судово-медичні експерти.
Правоохоронці здійснили огляд домоволодіння, вилучили слідову інформацію та речові докази. Окрім того, опитали жителів селища і здійснили низку інших слідчо-розшукових, у тому числі — негласних заходів. Розглядаючи різні версії ймовірного розвитку подій, поліцейські дійшли висновку, що тяжкий злочин вчинено сторонньою особою, яка намагалась замаскувати вбивство під трагедію під час сімейних розбірок.
Слідчим у результаті перевірок вдалося відтворити останню добу життя подружжя і встановити підозрюваного.
Уже за кілька годин оперативної роботи причетного до подвійного вбивства чоловіка розшуківці поліції затримали на автовокзалі в обласному центрі. Це — 31-річний житель селища Народичів. Про чоловіка відомо, що раніше він неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за тяжкі злочини. Напередодні нового злодіяння він разом із загиблою жінкою знаходився на підзаробітках у селищі, а згодом прийшов до їх будинку на вечерю. У розпалі раптового конфлікту із господарями він смертельно поранив  обох і, забравши сімейні заощадження, втік.
За місцем проживання причетного та при ньому правоохоронці вилучили низку речових доказів.
Нині чоловік під вартою у порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України.
Під процесуальним керівництвом окружної прокуратури триває досудове розслідування за фактом умисного вбивства двох людей з корисливих мотивів (пп. 1,6 ч. 2 ст. 115 КК України). Після необхідних слідчих заходів суд обере чоловікові запобіжний захід.
За чинним законодавством причетному до заподіяння смерті цивільному подружжю може загрожувати довічне ув’язнення.
За матеріалами Поліції Житомирської області