Із початку року поліція розшукала понад 250 зниклих безвісти дітей

Із початку року поліція розшукала понад 250 зниклих безвісти дітей

У 96% випадків юних мандрівників вдалося знайти упродовж першої доби після зникнення. А причинами таких вчинків найчастіше були юнацьке прагнення самостійності та непорозуміння в родинах.

Упродовж 8 місяців 2022 року на території області в розшуку перебували 259 дітей, які самовільно залишили постійні місця проживання. У 248 випадках юних мандрівників вдавалося знайти упродовж першої доби після зникнення. Після повернення їх до родин поліцейські працювали з батьками та рідними, аби запобігти повторенню таких ситуацій. У низці випадків про необхідність соціального супроводу повідомлялись і соціальні служби.

Водночас ювенальні поліцейські зазначають, що з початку року неповнолітні вчинили 166 адміністративних правопорушень. Поліцейські склали відносно них адміністративні протоколи за: розпивання спиртних напоїв та появу в громадському місці у п’яному вигляді (ст. 178 КУпАП) — 86, паління тютюнових виробів у заборонених місцях (ст. 175-1 КУпАП) — 61, дрібне хуліганство (ст. 173 КУпАП) — 14, дрібну крадіжку (ст. 51 КУпАП) — 3 тощо. Усі складені адміністративні матеріали спрямовані на розгляд судів, а про виявлені проблеми, що потребували втручання у сім’ї, проінформовані соціальні служби.

За 8 місяців 2022 року 86 дітей стали потерпілими від злочинів. Переважно в неповнолітніх викрадали мобільні телефони, велосипеди та інше майно під час дозвілля.

Правоохоронці викрили у вчиненні кримінальних правопорушень 64 підлітків, які вчиняли переважно майнові злочини. На профілактичному обліку в підрозділах ювенальної превенції перебуває 49 дітей, причетних до адміністративних чи кримінальних правопорушень. Поліцейські постійно працюють із ними та їх родинами, залучають до соціальних проєктів, аби допомогти знайти нові інтереси та запобігти повторенню негативних проявів.

Упродовж поточного року з дітьми, у навчальних закладах області та у територіальних громадах, з батьками та педагогічними колективами ювенальні поліцейські, спільно з іншими службами, провели майже 1200 профілактичних заходів. Метою таких зустрічей стало навчання дітей правил безпеки та застереження від вчинення неправомірних дій.

Поліція Житомирської області