Досвід Житомира є передовим і буде корисним для всієї країни:   керівництво НАК «Нафтогаз України» відвідало одну з котелень, яка працює на трісці

Досвід Житомира є передовим і буде корисним для всієї країни: керівництво НАК «Нафтогаз України» відвідало одну з котелень, яка працює на трісці


Сьогодні, 30 вересня, Голова правління НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко оглянув роботу однієї з котелень м. Житомира. Участь у заході також взяли начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко, його перша заступниця Наталія Остапченко, Житомирський міський голова Сергій Сухомлин, народні депутати України та ЗМІ.

Метою візиту було ознайомлення з функціонування об’єкту критичної інфраструктури міста та визначення ступеню готовності комунальних систем опалювання до початку опалювального сезону 2022/23.

Ознайомившись з робою котельні РК-10, яка працює на трісці, посадовець відзначив, що досвід Житомира є передовим і буде корисним для всієї країни, адже реформи, які проводили в місті в галузі енергозбереження останніми роками, допомогли стати більш незалежними від газу. Також втрати тепла у місті в 5-6 рази менші, ніж загалом по країні.

За словами Житомирського міського голови Сергія Сухомлина, у 2013 році місто споживало для опалення 93 млн кубів газу, в минулому опалювальному сезоні вже 57 млн кубів газу, цьогорічний сезон планується витратити 45 млн кубів газу. В місті також буде побудовано ще 2 ТЕЦ загальною потужністю 50 мегават.

Учасники зустрічі також наголосили, що держава робить все для того, щоб пройти опалювальний сезон без проблем, але воєнні реалії можуть вносити свої корективи. Водночас важливо саме зараз ставитися до споживання енергоносіїв ощадливо, щоб більше коштів можна було витрачати на оборону країни.














За матеріалами Житомирської ОВА