П’ять років тюрми — за крадіжки велосипедів

П’ять років тюрми — за крадіжки велосипедів


«Спеціалізувався» на викраденні велосипедів: жителя Житомирського району засуджено до 5 років позбавлення волі, — повідомляє Чуднівська окружна прокуратура.





За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Чуднівської окружної прокуратури місцевого жителя визнано винним у порушенні недоторканності іншого володіння особи, крадіжці, вчиненій повторно, грабежі, вчиненому повторно, та порушенні правил адміністративного нагляду (ч. 1 ст. 162, ч. 2 ст. 185, ч. 2 ст. 186 та ст. 395 КК України).





Прокурори в суді довели, що низку злочинів 54-річний житель Житомирського району скоїв упродовж травня 2020 — червня 2021 років, перебуваючи на умовно-достроковому звільненні за раніше скоєні крадіжки.





Кримінальний «спортсмен» спеціалізувався на велотранспорті: викрав чотири велосипеди з різних місць — домоволодінь, з-під парканів та поблизу державних установ. Особливо «урожайним» днем для засудженого видалося 6 червня минулого року. Вранці він скоїв грабіж велосипеда біля комунальної лікарні, буквально у присутності працівників медзакладу, а вже вдень — у сусідньому селі «збагатився» на ще один.





Того ж дня був викритий правоохоронцями, однак намагався уникнути покарання та близько півтора місяці перебував у розшуку. Після затримання зловмиснику обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, де він перебуває і по теперішній час.





Чуднівська окружна прокуратура