Переселенець з Миколаєва, який втік від обстрілів на Звягельщину, займався колабораційною діяльностю

Переселенець з Миколаєва, який втік від обстрілів на Звягельщину, займався колабораційною діяльностю


?За даними слідства, колаборантом виявився 45-річний миколаївець, раніше засуджений за вчинення особливо тяжких злочинів. Після початку масованих обстрілів рашистами його рідного міста він утік подалі від зони активних бойових дій до Новоград-Волинського району Житомирщини. Тут він оформив статус внутрішньо-переміщеної особи для отримання щомісячних соціальних виплат від держави.





Перебуваючи у центрі села, де знайшов прихисток від «прєлєстєй руского міра», колаборант публічно закликав присутніх до підтримки рішень та дій держави-агресора.





Зловмисник на широкий загал стверджував, що «… придет российская армия всех освободит и тогда действительно настанет мир», «… путинские войска наведут порядок как в россии» тощо.





СБУ повідомила чоловіку про підозру за ч.1 ст.111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Обвинувальний акт стосовно підозрюваного скеровано до суду для розгляду по суті.





Заходи з викриття та документування протиправної діяльності проведені співробітниками, слідчими та дізнавачами Управління СБ України в Житомирській області за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури.





За матеріалами управління СБУ в Житомирській області