Підприємець пропонує робити і дарувати закладам патріотичні шпаківні

Підприємець пропонує робити і дарувати закладам патріотичні шпаківні

«Нам би будувати дитячі ігрові майданчики, а доводиться обладнувати бомбосховища», — каже підприємець і депутат міської ради Ігор Олейник. Утім, він і майданчики робить для дитсадків, і днями 110 лавок привіз у шкільні бомбосховища сіл Гірки, Чижівка, Рихальськ. Також — у деякі звягельські школи та дошкільні дитячі заклади.

\"ПідприємецьКоли діти усміхаються в бомбосховищі (як на фото) — це добре, але краще б вони раділи яскравим гойдалкам під мирним небом. Ми, до речі, раніше вже писали про ініціативу підприємця забезпечити ДНЗ якісними пісочницями, гойдалками та лавками.

Окремі такі сучасні дитячі проєкти, спільно з меценатами меблевої фабрики «Гарант», уже реалізовано у громаді. Багато їх ще є у планах, і навіть війна цьому — не завада.\"Підприємець\"Підприємець

Наприклад, Ігор мріє облаштувати кольоровими лавками Алею кохання біля медичного коледжу. Чотири місяці тому, ще влітку, із депутатським запитом він звернувся до комунальників, щоб почистили територію від старого гілля. На запит влада досі не знайшла можливості відреагувати, каже меценат, тож ідея «зависла» у реалізації. Звісно, питання там не лише у зрізанні гілля, а у й потрісканому асфальті та відсутності світла, але це в нас зараз «не на часі». Проте, багато років до того, до війни, тут теж не було благоустрою. Коли ж з’являється з ініціативою хтось із містян — влада має реагувати, а не «динамити».

Ігор розповів «Звягелю», що — на постійному зв’язку із військовими, намагається реалізувати їхні потреби: забезпечує дерев’яними піддонами, душовими кабінками, вбиральнями, дровами тощо. Час від часу допомагає волонтерам довезти це все на передову. «Я про це не буду розповідати, але що треба — допомагаю хлопцям».

А днями підприємець поділився новою ідеєю — благодійно виготовляти шпаківні і дарувати їх освітнім закладам, аби в колективах педагоги разом із дітьми розмалювали будиночки для шпаків і прикрасили території. До речі, для шкіл підприємець пропонує надавати матеріали, щоб учні на уроках праці самі виготовляли шпаківні. \"Підприємець«Можливий патріотичний варіант шпаківень, із гербом і прапором України, — каже Ігор. — Буде нам пам’ять надовго після Перемоги, і користь для природи. Маєте з цього приводу ідеї — телефонуйте: 096-800-80-59, 063-800-80-58. Долучайтеся, якщо для вас теж цікаво, як і для мене, щоб місто ставало кращим, комфортнішим у деталях. Приємно, коли тобі дякують. А хто це називає «піаром», то хай би й собі «піарилися», щось робили для громади. Будемо вдячні!»

\"Підприємець

Юлія КЛИМЧУК