Новорічні персонажі в камуфляжі: війна триває, але святковий настрій у дітей має бути

Новорічні персонажі в камуфляжі: війна триває, але святковий настрій у дітей має бути

У цьому переконані захисники, тому фантастичним днем стало 28 грудня для дітей військовослужбовців 140-го окремого батальйону територіальної оборони, батьки яких боронять наші північні кордони. Ось що розповів про це «Звягелю» заступник командира батальйону з морально-психологічного забезпечення, майор Ігор Назарчук:

\"Новорічні

— Завчасно ми звернулися з офіційним запитом до супермаркетів нашого міста: «АТБ», «ФОРА», «Житомирські ласощі», «Цукерочка» щодо допомоги в організації новорічних свят для нашої малечі. На жаль, станом на 26 грудня була позитивна зворотня відповідь лише від дирекції «Фори», тож довелося в авральному темпі шукати меценатів. Щиро вдячні за підтримку магазинам «Добриня» і «Норма», ТОВ «Хорт Транс», ФОП «Диба».

Коли на руках у нас були гостинці, ми планували завітати до осель військовослужбовців та передати солодкі подарунки дітям через Святого Миколая. Звернулися за допомогою в організації дійства до начальника управління культури і туризму Звягельської міської ради Олександра Широкопояса, але він запропонував нам інший варіант — запросити дітей на виставу Палацу культури ім. Лесі Українки.

\"Новорічні

Завдячуючи Олександру та команді артистів директора ПК Ірини Антипчук, діти з батьками поринули в сучасне казкове дійство новорічного творчого шоу.

Незважаючи на затримку через ракетну небезпеку і сигнал тривоги, діти дочекалися вистави, хоч і з запізненням у півтори години.

Мою пропозицію привітати й дітей Олевщини (де ми несемо службу), командири та військовослужбовці 140-го окремого батальйону тероборони підтримали одностайно.

\"Новорічні

Отримавши фрукти та печиво зі свого харчового забезпечення, ми зібрали пакунки до свята. А ще нас підтримали, надавши солодощі, магазини: «Усе для Вас», «Джерело», «Житомирські ласощі», «Наш край», «Фрукти» з Олевська та звягельський магазин «Добриня».

Наші воїни побували в Олевському ЦРД №3, у садочках громад сіл: Варварівка, Корощино, Зольня, Тепениця, Хмелівка, Сущани, Хотчине, Рудня-Хотчинська, Стовпинка, Покровськ, Копище, Майдан-Копищанський. Долучилися тут до святкових дійств, огранізованих колективами закладів. Дитсадкам, які працюють онлайн, передали подарунки через завідуючих.

Без подарунків не лишилися й військовослужбовці нашої військової частини. Особовий склад привітав із новорічно-різдвяними святами командир, підполковник Олег Климчук та вручив 20 коробок із виробами хлібозаводів Звягеля та Олевська, — розповів Ігор Назарчук.

\"Новорічні

Що ж, наші воїни дбають не лише про захист Батьківщини, а й намагаються створити приємні моменти для дітей. Поза сумнівом, ці моменти діти пам’ятатимуть завжди.

Юлія КЛИМЧУК