Депутатам Звягельської міської ради презентовано проєкт впровадження відновлюваної енергетики

Депутатам Звягельської міської ради презентовано проєкт впровадження відновлюваної енергетики

ГО «Екоклуб» є однією з найбільш відомих громадських природоохоронних організацій, яка активно пропагує та підтримує впровадження «зеленої» енергетики.

Було організовано зустріч депутатського корпусу Звягельської міської ради з представниками цього громадського об’єднання.





Присутній експерт від організації Дмитро Сакалюк повідомив, що кошти для встановлення електростанції ГО «Екоклуб» зібрала в межах кампанії «Sustainability4Ukraine» від CSR.Ukraine та Dobro.UA. Це — 24-годинний вебатон, під час якого організації зі всього світу проводили лекції на тему сталого розвитку та заохочували слухачів до збору коштів. Загалом у межах вебатону отримано 840 тисяч гривень. Враховуючи також інвестовані власні кошти організації та благодійну допомогу підрядної організації, загальна вартість електростанції потужністю 32,4 кВт склала 948 тис. грн. Прогнозована розрахункова генерація електроенергії — понад 36 тис. кВт на год щорічно. Також Дмитро Сакалюк навів переваги, які отримає муніципалітет як від цього проєкту, так і в цілому від впровадження проєктів «зеленої» енергетики.

Депутати міської ради підтримали необхідність реалізації таких проєктів у громаді та запропонували підготувати пропозиції для передбачення відповідного фінансування та затвердження на сесії міської ради.

Начальник відділу підтримки громадських ініціатив та енергоефективності міської ради Юрій Савич повідомив, що спільно зі структурними підрозділами та комунальними підприємствами вже напрацьовується окремий розділ Муніципального енергетичного плану, який стосується саме розвитку відновлюваних джерел енергії в громаді.

Керівник підрядної організації Святослав Марков детально розповів про технічні аспекти встановлення та функціонування сонячної електростанції.

Таким чином, одним із пріоритетних напрямів діяльності Звягельської міської ради у 2023 році буде впровадження альтернативних джерел енергії.

Відділ підтримки
громадських ініціатив
та енергоефективності
міської ради