Постійними комісіями та погоджувальною радою розглянуто питання порядку денного  двадцять дев’ятої сесії Звягельської міської ради восьмого скликання

Постійними комісіями та погоджувальною радою розглянуто питання порядку денного двадцять дев’ятої сесії Звягельської міської ради восьмого скликання

У межах підготовки до пленарного засідання 29-ї сесії Звягельської міської ради відбулися засідання постійних комісій та погоджувальної ради, у ході яких депутати міської ради опрацювали питання порядку денного.




Засідання протягом минулого тижня провели всі п’ять постійних комісій міської ради:

16 січня — постійна комісія міської ради з питань соціальної політики, охорони здоров’я, освіти, культури та спорту (під керівництвом голови — Олександра Широкопояса);

17 січня — постійні комісії міської ради з питань житлово-комунального господарства, екології та водних ресурсів (під керівництвом голови — Дмитра Рудницького) та з питань депутатської етики, дотримання законності та охорони прав і свобод громадян (під керівництвом голови — Віктора Овдіюка);

18 січня — постійні комісії міської ради з питань бюджету територіальної громади, комунальної власності та економічного розвитку (під керівництвом заступника голови постійної комісії — Олега Годуна) та з питань містобудування, архітектури та земельних відносин (під керівництвом голови — Петра Литвина).

Засідання погоджувальної ради з розгляду питань порядку денного двадцять дев’ятої сесії міської ради восьмого скликання, яке провів міський голова Микола Боровець, відбулося 23 січня.

У ході засідань постійними комісіями та погоджувальною радою розглянуто 12 питань, внесених до порядку денного двадцять дев’ятої сесії міської ради, відповідно до розпорядження міського голови від 09.01.2023 р. №7(о).

Основними питаннями в порядку денному чергового засідання Звягельської міської ради є звіти Звягельського міського голови, секретаря Звягельської міської ради, заступників міського голови та старост старостинських округів територіальної громади, які проводяться, відповідно до вимог Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні». Детально їх заслуховуватимуть безпосередньо під час пленарного засідання.

Також було погоджено питання про внесення змін до бюджету Звягельської міської територіальної громади в частині виділення коштів для забезпечення потреб військових підрозділів.

Депутати Звягельської міської ради розглянули пропозиції щодо включення до порядку денного додаткових питань.

Зокрема, управлінням культури і туризму запропоновано включити до порядку денного затвердження бренд-буку Звягельської територіальної громади.

Заступник міського голови Віталій Якубов запропонував зняти з розгляду та додатково доопрацювати питання щодо створення комунального підприємства Звягельської міської ради «ЕКО Звягель», метою якого має стати надання послуги з поводження з твердими побутовими відходами у Звягельській громаді.

У ході засідань розглянуто пропозицію депутатів фракції ПП «Європейська солідарність» звернутися до Президента України щодо накладання вето на закон 5655 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери містобудівної діяльності». Про адресування такого звернення буде проголосовано на пленарному засіданні міської ради.

Під час погоджувальної ради детально опрацьовано пропозиції та зауваження до проєктів рішень чергової сесії від постійних комісій міської ради.

Пленарне засідання двадцять восьмої сесії міської ради восьмого скликання відбудеться 26 січня 2023 року, о 09:00.

Із проєктами рішень, які виносяться на розгляд чергової сесії міської ради, можна ознайомитися на порталі документів офіційного сайту міської ради.

Відділ інформації міської ради