Створення умов для комфортного проживання мешканців громади залишилося незмінним пріоритетом. Попри воєнний стан, внесок у Перемогу робить кожен на своєму місці, і працівники житлово-комунальної галуз

Створення умов для комфортного проживання мешканців громади залишилося незмінним пріоритетом. Попри воєнний стан, внесок у Перемогу робить кожен на своєму місці, і працівники житлово-комунальної галуз

Тези зі звіту заступника міського голови Віталія Якубова за 2022 рік під час пленарного засідання 29-ї сесії міської ради восьмого скликання


2022 рік був досить непростим, це — рік сили духу, віри в майбутнє та єдності у помислах та діях.

У звітному періоді я здійснював не тільки координацію галузі житлово-комунального господарства, а й приділив значну увагу цивільному захисту населення.

Капітального ремонту доріг у цьому році не проводилося. Приділялася увага лише поточному ремонту 67 доріг із твердим покриттям, сума виконаних робіт склала 12,5328 млн грн, також упродовж року були проведені роботи з виправлення профілю 217 доріг із м’яким покриттям на суму 2,67 млн грн.

Незважаючи на те, що вуличне освітлення ми вмикали обмежено, прокладено 7,5 км кабелю та встановлено 64 світильники для доосвітлення 5 вулиць, замінено 100 світильників. Загалом на відновлення мереж зовнішнього освітлення в 2022 році з бюджету витрачено 1971,3 тис. грн.

Для здійснення ремонтних робіт, закупівлі комунального транспорту та матеріалів для ремонту мереж цього року виділено 30676,34 тис. грн.

Закуплено та змонтовано 4 насоси для стічних вод та шафу керування на ГКНС. Закуплено та на стадії встановлення 3 насоси та шафа управління на ЦКНС.

Для налагодження обліку піднятої та поданої води на водопровідних насосних станціях закуплено 9 комплектів витратомірів, із них 6 — встановлено.

В умовах війни енергоефективність набуває нового значення для кожного підприємства. Наразі КП «Звягельводоканал» встановив 2 частотні перетворювачі на ВНС та 6 засобів компенсації реактивної потужності, що в підсумку вже дало економію коштів у сумі близько 120,0 тис. грн у місяць.

Завдяки співпраці з програмами міжнародної технічної допомоги, проведений комплексний енергоаудит підприємства, а також отримано новий екскаватор. Від польських колег отримано 2 нові фекальні насоси.

Енергетична безпека під час війни змусила нас придбати генератори. Наразі встановлено потужні генератори на ВНС основного виробництва, на ЦКН та на ГКНС КП «Звягельводоканал». За підтримки європейських партнерів отримано в якості допомоги 4 генератори, у тому числі — потужний 200 кВт генератор перебуває на стадії монтажу на очисних спорудах каналізації. КП «Звягельтепло» також безоплатно отримало 9 генераторів малої потужності.

Позитивом у цьому році стало довгоочікуване оновлення парку комунального автотранспорту підприємств.

Наразі придбано вакуумну машину (мулосос) (2040,0 тис. грн), 2 самоскиди (5475,0 тис. грн), автомобіль вантажний бортовий 7-місний (1224,0 тис. грн), автомобіль — аварійно ремонтна майстерня (3098,4 тис. грн), автомобіль вантажопасажирський PEUGEOT Partner (813,64 тис. грн), екскаватор-навантажувач JCB (3895,0 тис. грн), бульдозер (1736,0 тис. грн), автогідропідйомник (1250,0 тис. грн), багатофункціональний мінінавантажувач із навісним обладнанням (3780,0 тис. грн). Загальна вартість техніки склала 23312,04 тис. грн.

На території Парку Захисників України, міського Парку культури та відпочинку, міського пляжу, площі Лесі Українки встановлено лавки паркові та урни для сміття на суму 666,585 тис. грн.

Висаджено на клумбах міста квіткову розсаду на суму 265,4 тис. грн.

Встановлено 4 зупинки громадського транспорту на загальну суму 246,908 тис. грн у с. Майстрів та на вул. Відродження. КП «Звягельсервіс» продовжує встановлення на території громади дорожніх знаків, у 2022 році їх придбано 355 шт. на суму 669,1926 тис. грн.

Забезпечено деревиною для опалення будинків 28 малозабезпечених громадян.

У 2022 році на території громади ліквідовано 14 стихійних сміттєзвалищ.

Продовжено роботу над важливим та актуальним питанням — поводження з відходами. У 2022 році продовжили утилізовувати відходи на звалищах в с. Пилиповичі, с. Груд, загалом утилізовано 500 куб. м відходів. Разом із тим, розпочали централізований вивіз побутових відходів у старостинських округах, придбали 37 контейнерів для відходів.

Упродовж 2022 року до бюджету міської територіальної громади від надання в оренду майна комунальної власності надійшло 1048358,63 грн.

Внесок у Перемогу робить кожен на своєму місці, і працівники житлово-комунальної галузі — в їх числі. Я дякую кожному з них та вірю, що 2023 рік буде щедрий на реалізацію всіх планів.

Віталій ЯКУБОВ,
заступник міського голови