У Звягелі відзначили День Української Державності  та урочисто поклали квіти  до пам’ятника Лесі Українці  з нагоди «Лесиних джерел»

У Звягелі відзначили День Української Державності та урочисто поклали квіти до пам’ятника Лесі Українці з нагоди «Лесиних джерел»

28 липня Україна відзначала День Української Державності, який нагадує нам про тисячолітню історію державотворення нашої країни. У це свято ми вшановуємо всі етапи нашого державотворення: від Русі — до сьогодення.




Відзначаючи День Української Державності, ми засвідчуємо також і повагу до видатних представників і представниць національної еліти і борців за державність та незалежність України — Тараса Шевченка, Миколи Костомарова, Володимира Антоновича, Михайла Драгоманова, Івана Франка, Михайла Грушевського, Степана Бандери, Романа Шухевича. Беззаперечно, чільне місце у цій плеяді посідає наша землячка, славетна Леся Українка.

Микола Боровець у своєму зверненні зазначив: «Символічно та знаково, що у Звягелі в ці дні проходять «Лесині джерела», де прийнято вшановувати пам’ять та творчість нашої видатної землячки, яка відіграла важливу роль в утвердженні української національної ідеї та державотворенні України».

Із нагоди Дня Української Державності та «Лесиних джерел» міський голова Микола Боровець, заступниця міського голови Наталія Борис, керуючий справами виконавчого комітету міської ради Олександр Доля, депутат Житомирської обласної ради Олександр Ющенко, начальник районної військової адміністрації Іван Туровський, перший заступник начальника РВА Юрій Оханський, голова районної ради Артур Загривий та громадськість поклали квіти до пам’ятника Лесі Українці.

Нині наша горда та прекрасна, багатостраждальна та сильна держава Україна проживає новий етап своєї державності. Нам знову зі зброєю в руках доводиться виборювати право на незалежність, свободу, боротися за свої території, а найголовніше — за життя та свободу українців.

Пам’ятаймо свою історію та культуру, шануймо кожного, хто закладав фундамент Української державності, кожного, хто сьогодні її утверджує і відстоює власною кров’ю!

Відділ інформації міської ради