У Звягелі молилися  за Мир і Перемогу України

У Звягелі молилися за Мир і Перемогу України

20 вересня відбувся Звягельський молитовний сніданок з нагоди прийдешнього Дня захисників і захисниць України.

 




Захід об’єднав духовенство України, керівництво міської, районної та обласної влади, депутатів, керівників виконавчих органів міської, районної ради, військовослужбовців, ветеранів АТО/ООС, родини полеглих Героїв, представників громадських організацій, бiзнесу та волонтерів.

Голова Житомирської обласної ради Володимир Федоренко, Звягельський міський голова Микола Боровець, секретар міської ради Оксана Гвозденко, голова РВА Іван Туровський, голова районної ради Артур Загривий, матері і дружини загиблих Воїнів та представники громадськості спільно з настоятелями усіх єпархій Ради Християнських Церков Житомира і Житомирської області зустрілися у Сквері пам’яті, де вшанували полеглих Героїв. Микола Боровець провів гостей алеєю, розповів про наших земляків, які загинули, захищаючи територіальну цілісність і незалежність України в російсько-українській війні.

Хвилиною мовчання вшанували Героїв, які загинули за Україну.

У стінах Палацу культури імені Лесі Українки піднесено та урочисто звучали спільні молитви за Мир та Перемогу України, за її лідерів та розвиток.

Звуки церковного гімну «Боже великий, єдиний» у виконанні народного камерного хору вчителів Школи мистецтв викликали сльози на очах та вселяли віру і надію в Перемогу, мир і щасливе майбутнє України.

Після цього духовні отці поспілкувалися із захисниками, які проходять реабілітацію, та подарували їм «Нові завіти», які неодмінно допоможуть зцілити не лише тіло, а й душу поранених війною.

У Літературно-меморіальному музеї Лесі Українки поклали квіти до погруддя видатної поетеси, нашої землячки, та долучилися до екскурсії музеєм.

На завершення секретар міської ради Оксана Гвозденко та заступниця міського голови Наталія Борис подарували Єпископу Київсько-Житомирської дієнції Віталію Кривицькому на згадку про перебування в громаді символічну Звягельську марку, а всім гостям — сувенірну продукцію з логотипом Звягеля.

Час важких випробувань єднає українців у спільній молитві, якої так щиро нині потребують наші серця, молитви зміцнюють наші сили у боротьбі із силами темряви та стають
потужною зброєю проти підступного ворога.

Молитва об’єднує нас у вірі в Перемогу та Мир у нашій Україні!
 

Відділ інформації міської ради