Всупереч зусиллям ворога, створюємо безпечні умови для життєдіяльності жителів громади

Всупереч зусиллям ворога, створюємо безпечні умови для життєдіяльності жителів громади

24 жовтня міський голова Микола Боровець, заступниця міського голови Наталія Борис та т.в.о. начальника управління у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту Тетяна Кравчук відвідали укриття/споруди подвійного призначення ДЮСШ імені В.П. Єрмакова, в яких тривають ремонтні роботи, кошти на які виділено з бюджету міської громади.

У залі боротьби вільної (вул. Замкова, 7), який одночасно є укриттям, ремонт на стадії завершення. На його здійснення виділено 760 тис. грн. У ході ремонтних робіт замінено підлогу, здійснено ремонт стін, стелі, замінено двері, облаштовано другий вихід (його наявність є вимогою до споруд цивільного захисту). Додатково на придбання борцівського ролл-мата з олімпійською розміткою з місцевого бюджету було виділено 210 тис. грн.

У залі боротьби греко-римської (пл. Лесі Українки, 9) планується завершити ремонтні роботи до кінця поточного року. На заміну підлоги, реконструкцію стін, заміну дверей, ремонт вхідної групи, зовнішніх дашків над проямками, сходів, роздягалень, тренерської кімнати, впорядкування систем освітлення, вентиляції та каналізації з місцевого бюджету виділено 2,7 млн грн.

Міський голова ознайомився з ходом виконання робіт, висловив зауваження щодо відсутності вказівних табличок «Укриття» біля входів у приміщення, яке оперативно було виправлене одразу ж після зустрічі.

\"Всупереч

Оглянули й стан укриття Палацу культури імені Лесі Українки.

Також відвідали ЗДО №14 «Золотий ключик», де наразі в спільному приміщенні тимчасово розміщений і ЗДО №4 «Сонечко». Відвідавши укриття закладу, міський голова у спілкуванні з директорами Гапоненко Т.В. та Семенюк Н.В. відзначив особливу теплоту та креативність, з якими виконано його облаштування та оздоблення. Наразі укриттям користуються Гімназія №3, Школа мистецтв, вихованці та працівники закладів дошкільної освіти №4 та №14.

У ході візиту до закладу дошкільної освіти №14 «Золотий ключик» Микола Боровець та Наталія Борис ознайомилися з роботою кухні, поспілкувалися з працівниками та спільно обговорили необхідність використання для приготування їжі пароконвектоматів.

Із 2022 року вступили в силу нові норми та порядок організації харчування в закладах освіти, відповідно до яких приготування страв для дітей має відповідати принципам здорового харчування. Це можна реалізувати саме через використання сучасного технологічного обладнання, зокрема пароконвектоматів.

Пароконвектомат — це кухонне обладнання, яке поєднує в собі пароварку та конвектомат. Із його допомогою можна випікати, смажити, тушкувати, томити, варити на пару, і не тільки. Для приготування потрібно менше часу, а якість страв покращується. Завдяки тому, що страви готують на пару, в них залишаються всі поживні речовини, вони більш дієтичні, вимагають менше солі, жиру, не всихаються за об’ємом, не пригорають. Також їх використання дозволить зменшити кількість споживання електроенергії.

\"Всупереч

На сьогодні в більшості закладів освіти громади обладнання харчоблоків є технічно застарілим та енергозатратним.

Питання про доцільність забезпечення закладів освіти пароконвектоматами розглянуто та підтримано на пленарному засіданні сорокової сесії.

Того ж дня, 24 жовтня, секретар міської ради Оксана Гвозденко разом із депутатами міської ради Олегом Годуном, Сергієм Мельником, Миколою Павловським та Валентиною Тростенюк, відвідавши укриття, облаштоване для студентів, відмітили якість виконаних робіт. Подякували керівнику медколеджу Солодовник О.В. за турботу про студентів та професіоналізм.

Тепер студенти Звягельського медичного фахового коледжу нарешті мають укриття і можуть повернутися до повноцінного навчання після майже двох років поспіль навчання онлайн та у змішаному форматі через повномасштабне вторгнення рф в Україну.

Опісля секретар міської ради та депутати також відвідали зал вільної боротьби (вул. Замкова, 7).

Безпека жителів громади та створення умов для навчання і розвитку дітей та молоді — один із пріоритетів міської ради.

Відділ інформації міської ради