Найкращий двірник громади, перехід ЗДО на новий режим роботи та тривалість поливального сезону —  рішення 94-го виконкому

Найкращий двірник громади, перехід ЗДО на новий режим роботи та тривалість поливального сезону — рішення 94-го виконкому

1 травня відбулося чергове, 94-те засідання виконавчого комітету.

Першочергово міський голова Микола Боровець та начальник управління житлово-комунального господарства та екології Олег Годун відзначили переможців конкурсу «Кращий двірник Звягеля-2024», який проводився в межах весняної толоки і мав на меті не лише підкреслити важливість професії двірника, але й спрямований на привернення уваги громадськості до нелегкої, але благородної роботи цих людей.

 

Подяку міського голови та призові сертифікати на грошову винагороду отримали:

• за 1 місце — Шуляківська Ганна Григорівна з ОСББ «Роялті» — 5 тис. грн;

• за 2 місце по 3 тис. грн — Кондратюк Лідія Миколаївна з ОСББ «Містечко Морське» та Трофімчук Наталія Ігорівна з ОСББ «Болгари»;

• за 3 місце по 2 тис. грн — Бондарь Євгенія Олександрівна з ОСББ «Колорит» та Тимошенко Олена Віталіївна зі Звягельського політехнічного фахового коледжу.

Далі перейшли до розгляду питань порядку денного, яких було 17.

Заслухали інформацію про творчі колективи та мистецькі напрямки роботи Палацу культури імені Лесі Українки, стимулювання дітей та творчих працівників у галузі культури і мистецтва.

Зазначалося, що при установі працює 18 аматорських формувань, в яких беруть участь 333 аматори, віком від 5 до 82 років. 9 колективів носять почесне звання «народний» та 2 — «зразковий». У 2023 році звягельський Палац культури імені Лесі Українки організував понад 280 різноформатних заходів для всіх категорій населення. Проте є низка проблемних питань. Першочергове — це нагальна потреба в проведенні капітального ремонту та модернізації великої глядацької зали Палацу культури. Також проблемним питанням залишається модернізація сільських клубних закладів, забезпечення комп’ютерною технікою та портативною звукопідсилювальною апаратурою репетиційних класів, поповнення повноцінної сучасної матеріально-технічної бази, придбання потужного звукового та світлового обладнання для проведення заходів вуличної форми. Як і у всіх галузях, сьогодні є великою проблемою відсутність фахових кадрів. Декілька творчих працівників наших установ сьогодні знаходяться у лавах ЗСУ.

Наступне питання — про перехід закладів дошкільної освіти на новий режим роботи в літній період 2024 року. Відповідно до прийнятого рішення:

• із 3 по 30 червня 2024 року призупиняється функціонування ЗДО №2, 4, 13, 14;

• із 3 червня по 14 липня 2024 року призупиняється функціонування ЗДО №5, 8;

• із 3 червня по 31 липня 2024 року призупиняється функціонування ЗДО №9;

• із 19 червня по 4 серпня 2024 року призупиняється функціонування Пилиповицького ЗДО;

• із 1 липня по 4 серпня 2024 року призупиняється функціонування ЗДО №1, 6, 16 та Центру розвитку дитини;

• із 1 липня по 18 серпня 2024 року призупиняється функціонування ЗДО №15, Великомолодьківського та Наталівського ЗДО.

Найкращий двірник громади, перехід ЗДО на новий режим роботи та тривалість поливального сезону —  рішення 94-го виконкому

Найбільше обговорень було навколо проєкту рішення щодо тарифів на воду. В кінцевому результаті рішення не набрало потрібної кількості голосів для його ухвалення.

Рішенням виконкому погоджено тривалість поливального сезону на території громади — триватиме він із 15 травня по 15 вересня.

Без особливих обговорень чи дискусій розглянули інші питання. Вони стосувалися сфери ЖКГ, містобудівної діяльності та соціальної політики.

Із цими та іншими прийнятими рішеннями у встановлений чинним законодавством термін можна буде ознайомитися на порталі документів офіційного сайту Звягельської міської ради.

Відділ інформації міської ради