Стоматологічна поліклініка — про сучасне і пільгове лікування зубів

Стоматологічна поліклініка — про сучасне і пільгове лікування зубів

Напевно, не знайдеться жодної людини, яка б не була вдячна стоматологу за лікування, позбавлення від болю, профілактику, найголовніше — за яскраву посмішку. Від перших молочних зубів і до похилого віку стоматологи супроводжують нас. 

У наш час стоматологія пішла далеко вперед. Стала можливою імплантація та відновлення дуже зруйнованих зубів, з’явилися якісні пломбувальні мате-ріали, сучасні інструменти для лікування. Чим вища майстерність лікаря, тим менше неприємних відчуттів у пацієнтів.

Значне місце в нашому відділенні приділяється маленьким пацієнтам. На дитячому прийомі працює три лікарі у дві зміни. Вони порадять батькам, з якого віку необхідно привести дитину на огляд, як правильно налаштувати малечу на лікування. 

Значну увагу приділяємо методам лікування зубів, які щойно прорізалися або протягом року після прорізування. Використовуємо сучасні фотополімерні та склоіномерні герметики для попередження виникнення карієсу, матеріали для глибокого фторування дентину та емалі, для зняття чутливості зубів.

Займаємося ендогенною профілактикою дитячого каріє-су. Лікарі нашого відділення індивідуально підберуть кожній дитині профілактичні препарати, які можна придбати в аптечній мережі. За показаннями можливе також лікування під місцевою анестезією. 

Зубний біль визнаний найнестерпнішим, зокрема для діток. І дуже часто стоматологи стають справжніми рятівниками пацієнтів.

Карієс зубів — досить розповсюджене захворювання, при якому вражаються тверді тканини зубів. Він відноситься до патологічного процесу, при якому утворюються демінералізація та розм’якшення твердих тканин зуба з послідуючим утворенням каріозної порожнини. Це захворювання зустрічається у 80-99% людей.

Для профілактики захворювання більшість із нас регулярно чистить зуби (вранці і ввечері), користуються зубними нитками (флоксами) і полосканнями (водою, спеціальними розчинами, зубними елексирами). 

Але в сучасному світі цього вже недостатньо. Потрібно проводити герметизацію фісур, яка є найбільш ефективним методом захисту від карієсу в фізіологічних бороздках. У фісурах утворюються сприятливі умови для фіксації бактерій. Суть методу герметизації являє собою закриття фісур спеціальними пломбувальними матеріалами (герметики, склоіномери, композити). Таким чином утворюється механічний бар’єр для карієсогенних бактерій. Також герметики мають ремінералізуючу дію на емаль. 

Для досягнення максимального ефекту проводять процедуру герметизації фісур протягом перших місяців прорізування зубів, але не пізніше півроку. Бо з часом фісури зуба заповнюються карієсогенними мікробами і пізня герметизація призводить до розвитку карієсу під герметиком. 

Стоматологічна поліклініка — про сучасне і пільгове лікування зубів

Ми, стоматологи, вважаємо обов’язковим герметизувати й молочні зуби в період прорізування. Необхідно дочекатися повного прорізування і звільнення від ясенного капюшону. Як правило, це можливо у віці 2,5-3 роки. Процедура швидка і абсолютно безболісна. Своєчасно закриті фісури молочних зубів, при належній гігієні ротової порожнини дитини до зміни зубів на постійні, забезпечують захист від карієсу на 90%.

Герметизація фісур постійних зубів можлива вже у віці 5,5-6 років, коли перші жувальні зуби повністю проріжуться і звільняться від ясен.

На підприємстві діє дві програми для жителів Звягельської ТГ:

1. Програма з надання безкоштовної невідкладної стоматологічної допомоги жителям Звягельської громади; 

2. Пільгове зубопротезування окремих категорій громадян, а саме:

осіб з інвалідністю війни 1-ї та 2-ї групи, визначених пунктами 11-14 частини другої статті 7 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» (позачергово);

осіб з інвалідністю внаслідок війни 3-ї групи, визначених пунктами 11-14 частини другої Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» (позачергово);

осіб, які належать до учасників бойових дій (першочергово);

осіб, які належать до сім’ї загиблого (померлого) ветерана війни, Захисників та Захисниць України (першочергово);

осіб, які отримують пенсію (за віком, особи з інвалідністю 1-ї та 2-ї групи загального захворювання та по зору), розмір пенсії яких не перевищує 5 тис. грн.

Зазначена пільга не поширюється на членів сім’ї пільговика.

Пільги із зубопротезування надають із періодичністю один раз на 5 років у сумі, що не перевищує:

10,0 тис. грн на одну особу одноразово для осіб з інвалідністю 1-ї та 2-ї групи, визначених пунктами 11-14 частини другої статті 7 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» (позачергово);

5,0 тис. грн на одну особу одноразово для осіб з інвалідністю 3-ї групи, визначених пунктами 11-14 частини другої статті 7 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» (першочергово);

5,0 тис. грн на одну особу, яка належить до УБД, члена сім’ї загиблого (померлого) ветерана війни, Захисників та Захисниць України (першочергово);

5,0 тис. грн на одну особу одноразово для осіб, які отримують пенсію (за віком, особи з інвалідністю 1-ї та 2-ї групи загального захворювання та по зору) розмір пенсії яких не перевищує 5,0 тис. грн.

Запрошуємо вас на огляд, лікування та протезування. Щодо запитань, телефонуйте: 38 (067) 455-91-75.

Стоматологічна поліклініка Звягельської міської ради