У міській раді повідомили, які дороги ремонтуватимуть цьогоріч

У міській раді повідомили, які дороги ремонтуватимуть цьогоріч

До ямкового або ж поточного ремонту в цьому році у Звягелі заплановано 56 вулиць. На поточний ремонт доріг із асфальтобетонним покриттям виділено 15 млн грн, на ремонт доріг зі щебеневим покриттям — 3,5 млн грн. Таку інформацію «Звягель-інфо» отримав в управлінні житлово-комунального господарства та екології міської ради.

 

Із передбачених 56 доріг із асфальтобетонним покриттям поточний ремонт завершено на 20. Розпочато — на 36 вулицях. У тому числі проводять ремонт тротуарів на вул. Гоголя, Дружби, Олександра Чернявського та Василя Стуса.

  1. Проведено ремонт на наступних вулицях (у дужках — колишня назва):

Чижовецька, Європейська, Дмитра Герасимчука (Рибалка), Коростенська, Лідівський шлях (Героїв Перекопу), Князів Острозьких (Островського), Борисова, Ярослава Остапчука (Баранівська), Романа Шухевича (Рокоссовського), Олімпійська, Симона Петлюри (Генерала Ільїна), Олейнікова, Михайла Драгоманова (Пархоменка), Юношева, Марії Примаченко (Горького), Євгена Коновальця (Єрьоменка), Василя Карпенка (Герцена), Дружби, Н. Оржевської (Медведєва), а також на пров. Медичний, 2-й Медичний.

У міській раді повідомили, які дороги ремонтуватимуть цьогоріч

У «Морському» заасфальтували тротуар.

  1.  
  2. Розпочато ремонт на вулицях:

Дмитра Донцова (Маяковського), Академіка Лисіна, Ю. Яновського, Спортивна, Водопровідна, Надслучанська, Штепіна, Котляревського, Юрія Глухова (Войкова), Челюскінців, Акі Камбарова (Декабристів), Варшавська, Ольги Косач-Кривинюк (Павла Сірагова), Рівненська (Ровенська), Родини Косачів, В. Антоновича (Тельмана), Ніколаєва, Ігоря Сікорського (Ціолковського), Шепетівська, Генерала Трейка (Філосова), Гетьмана Сагайдачного (від буд. №15 до буд. №43), Кривоноса, Василя Стуса (Чехова), Шевченка, Київська (Пушкіна), Вокзальна, Гоголя, Олександра Чернявського (Ушакова), Левченка, Лубчицька, Коцюбинського, Військової доблесті (Леваневського), Волі, а також на пров. Юрія Глухова, Фруктовий та площі Лесі Українки.

Грейдерування з частковим підсипанням доріг зі щебеневим покриттям проведено в старостинських округах громади та міста Звягеля.

«Надалі ремонтні роботи на дорогах виконуватимемо за необхідності», — зазначив начальник управління ЖКГЕ Олег Годун.

У міській раді повідомили, які дороги ремонтуватимуть цьогоріч

Проведено роботи для водопониження, прокладені пішохідні місточки.

  1.  
  2. До капітального ремонту заплановані вул. Михайлівська і Медична

Олег Годун додав, що у плані капітального ремонту залишаються дві вулиці: Михайлівська і Медична. Питання виділення коштів на ремонт вул. Михайлівської в сумі 6 млн грн депутати розглянуть на одній із найближчих сесій. А вул. Медична буде готова до капітального ремонту після заміни водопровідних мереж.

У міській раді повідомили, які дороги ремонтуватимуть цьогоріч

Вул. Михайлівська.

  1.  
  2. На частині вул. Лесі Українки укладають ливневу каналізацію

Поновлення земляних робіт на частині вул. Лесі Українки від перехрестя з вул. Шевченка до перехрестя з вул. Івана Франка пов’язано з укладанням ливневої каналізації.

Як пояснив Олег Годун, раніше, до заміни магістрального колектора на цій вулиці, ливнева каналізація з вул. Івана Франка була приєднана до каналізації. В ході ремонтних робіт, відповідно до проєкту, її від’єднали, оскільки капітальний ремонт «ливневки» — це наступна черга.

Проте від’єднання «ливневки» призвело до застою води після злив та загрози підтоплення. Тому ухвалили рішення розпочати частину робіт цієї черги раніше, силами комунального підприємства.

У міській раді повідомили, які дороги ремонтуватимуть цьогоріч

Капітальний ремонт інженерних мереж на вул. Лесі Українки розділений на 3 черги (етапи).

Ливневу каналізацію на згаданій ділянці прокладають у тій же траншеї, що й магістральний колектор, але трішки вище. На запитання: чому не робили цього одразу, Олег Годун пояснив, що потрібно було, аби грунт дещо встоявся. Також він додав, що наразі ці роботи менш затратні, ніж аби їх довелося робити пізніше.

«Роботи з капітального ремонту інженерних мереж водопостачання та водовідведення на вул. Лесі Українки розділені на 3 черги (етапи). Нині проводять роботи 1 та 2 черг, які плануємо завершити в поточному році. Роботи 3 черги, відповідно до проєктної документації, передбачено розпочати в 2025 році. Після завершення всіх земляних робіт буде відновлено асфальтобетонне покриття проїжджої частини та тротуарів», — зазначив Олег Годун.

Олег БРЮХАНОВ

Фото автора