Про внесок команди «Звягель U17» у розвиток дитячого футболу

Про внесок команди «Звягель U17» у розвиток дитячого футболу

Уперше за історію дитячого футболу в нашому місті команда ДЮКФП «Звягель U17» цьогоріч дійшла до фінальних ігор Першої ліги чемпіонату України. Юні футболісти брали участь в 1/8 фіналу. На жаль, далі пройти не вдалося, але хлопці достойно презентували Звягельську громаду на всеукраїнському рівні. 

Загалом 10 років команда грала на змаганнях різного рівня. 2024-й рік став періодом, коли футболісти востаннє грали в складі «Звягель U17». Більшість із них зараз закінчили школу, здали НМТ і вступають у вищі навчальні заклади.

Про внесок команди «Звягель U17» у розвиток дитячого футболу

Як розповіла заступник начальника управління у справах сім’ї, молоді, фізичної культури і спорту Звягельської міської ради Тетяна Кравчук, у 2019 році команда увійшла до вісімки кращих на Всеукраїнському турнірі «Шкіряний м’яч». У 2023 році виборола друге місце на чемпіонаті Житомирської області U16. У чемпіонаті області 2024 року гравці вибороли перше місце U16. 

«Тепер хлопців запрошують грати у складі різних футбольних клубів. Але це вже інші ігри, інші матчі. У вересні вони роз’їдуться в різні міста. Хотілося би, щоб про їхні перемоги та важливий внесок у розвиток дитячого футболу дізналася громада», — вболіває за футболістів Тетяна Миколаївна.

Про внесок команди «Звягель U17» у розвиток дитячого футболу

Першим тренером команди був Руслан Скидан, тепер склад очолює тренер В’ячеслав Шевчук. 

— Я очолюю команду два роки, — розповів керівник В’ячеслав Шевчук. — Мені хлопців передав Руслан Скидан, який був із ними від початку. За цей короткий проміжок часу ми стали, як рідні, ніби дуже довго разом тренувалися і працювали. Було багато позитивних моментів, які сильно здружили між собою хлопців. 

Про внесок команди «Звягель U17» у розвиток дитячого футболу

Запам’ятався чемпіонат України U17 у Львові, стикові матчі фінальної частини. Ми виграли тоді в «Динамо-Львів» — 2:0.

Серед кращих гравців керівник назвав Іллю Вакуленка,Миколу Мосійчука та Кирила Убоженка. 

Декілька гравців після закінчення школи їдуть навчатися в інші міста, решта лишаються грати в чемпіонаті України U17 (гравці 2008 р.н.), продовжать виступи у вищій лізі області серед дорослих. Гравці 2007 року, які з вересня навчатимуться в 11 класі, гратимуть у чемпіонаті області і району, в якому займають 1 місце в групі.

Юлія КЛИМЧУК