«Житомирводоканал» лідирує за закупівлями сонячних електростанцій на Prozorro

«Житомирводоканал» лідирує за закупівлями сонячних електростанцій на Prozorro

Від початку року підприємство підписало контракти для встановлення сонячних електростанцій на своїх об’єктах на 55,7 млн грн. Зокрема, у квітні й травні на їхнє будівництво уклали договори з ПП «Стройавтосервіс».

 

ПП «Стройавтосервіс» зареєстровано в Дніпрі у 2007 році. Власник та директор — Курочкін Петро Володимирович. У закупівлях на Prozorro компанія бере участь ще з 2016 року. Житомирське комунальне підприємство стало її найбільшим замовником — до того цю сходинку посідало КП «Київпастранс» із договорами на 5,7 млн грн.

Замовлення КП «Житомирводоканал» сягнули майже 40% від загальної вартості контрактів, які уклали для спорудження таких станцій на Prozorro в 2024 році.

«Житомирводоканал» лідирує за закупівлями сонячних електростанцій на Prozorro

Вартість угод, підписаних цього року на публічних закупівлях для облаштування сонячних станцій, наразі становить 144,3 млн грн. Окрім Житомирської області, серед лідерів за сумою закупівель також:

Закарпатська — 25,6 млн грн;

Київська — 16,6 млн грн;

Івано-Франківська — 6,5 млн грн.

Найбільш поширені замовники — водоканали та лікарні. Цьогоріч у травні голова Комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус повідомив, що за 2023-2024 рік заплановано поставити сонячні електростанції в 270 медичних закладах.

Матеріал підготовлено в межах проєкту «Підтримка цифрової трансформації», що фінансується USAID і UK Dev.

https://dozorro.org/