У межах підготовки до 53-ї сесії відбулися засідання постійних комісій та погоджувальної ради

У межах підготовки до 53-ї сесії відбулися засідання постійних комісій та погоджувальної ради

Активно триває підготовка до пленарного засідання п’ятдесят третьої сесії Звягельської міської ради. З 3 по 9 вересня відбулися засідання постійних комісій та погоджувальної ради, в ході яких депутати опрацювали питання порядку денного сесії.

 

Засідання протягом минулого тижня провели всі п’ять постійних комісій міської ради. Прямі трансляції засідань відбувалися за можливості, у зв’язку із плановими та аварійними відключеннями електропостачання.

03 вересня — постійні комісії міської ради з питань містобудування, архітектури та земельних відносин та з питань соціальної політики, охорони здоров’я, освіти, культури та спорту.

04 вересня — спільне засідання постійних комісій із питань житлово-комунального господарства, екології та водних ресурсів та з питань депутатської етики, дотримання законності та охорони прав і свобод громадян.

05 вересня — постійна комісія з питань бюджету територіальної громади, комунальної власності та економічного розвитку.

09 вересня відбулося засідання погоджувальної ради з розгляду питань порядку денного пленарного засідання п’ятдесят третьої сесії міської ради восьмого скликання, під головуванням міського голови Миколи Боровця.

У роботі погоджувальної ради також взяли участь секретар міської ради Оксана Гвозденко, заступники міського голови Наталія Борис, Ірина Гудзь та Дмитро Гудзь, керівники депутатських фракцій і груп, керівники виконавчих органів міської ради і громадськість.

Першочергово розглянули питання підтримки наших захисників, зокрема, про виділення коштів на необхідне обладнання та устаткування для військових частин, у тому числі — квадрокоптерів, а також про передачу захисникам майна, закупленого за кошти бюджету громади.

Крім того, розглянули питання про присвоєння посмертно звання «Почесний громадянин Звягеля» за мужність і відвагу при захисті Вітчизни загиблим воїнам:

БОРИСОВУ Сергію Юрійовичу — старшому лейтенанту;

ЗАВИСТОВСЬКОМУ Михайлу В’ячеславовичу — молодшому сержанту;

КРАВЧЕНКУ Віталію Володимировичу — молодшому сержанту.

У ході засідань постійних комісій та погоджувальної ради розглянули внесення змін до низки програм, зокрема, до Програми розвитку фізичної культури та спорту на 2022-2026 роки. Під час пленарного засідання планується розглянути фінансування: участі спортсменів громади та їхніх тренерів із резервного складу національної збірної у міжнародних змаганнях із різних видів спорту та підготовки й участі ветеранів війни та членів їх сімей, сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, насамперед осіб з інвалідністю, у змаганнях обласного, всеукраїнського та міжнародного рівнів, які проводяться серед ветеранів війни, у тому числі — для осіб з інвалідністю та членів їх сімей.

Відповідно до законодавства, розшириться Перелік адміністративних послуг, що надаються через ЦНАП, зокрема: для осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю, дітей віком до 3-х років, які належать до групи ризику щодо отримання інвалідності, а також осіб, які постраждали внаслідок збройної агресії росії, і дітей, щодо яких встановлено факт відсутності батьківського піклування. Детальніше з пропонованими змінами можна ознайомитися на порталі документів Звягельської міської ради.

Із метою запобігання виникненню надзвичайних ситуацій у багатоквартирних будинках у зимовий період, у межах опалювального сезону, депутати розглянули проєкт Програми часткового відшкодування вартості закупівлі електрогенераторів для забезпечення потреб ОСББ Звягельської МТГ під час режиму воєнного стану. Програмою передбачено часткове відшкодування вартості закупівлі електрогенераторів у багатоквартирних будинках 2-х та більше поверхів. Остаточне рішення про затвердження Програми буде прийнято в ході пленарного засідання сесії.

Обговорили функціонування громадських вбиралень. У разі прийняття рішення, послуги громадських вбиралень комунальної власності за адресами: вул. Шевченка, 22, пл. Лесі Українки, 9, вул. Івана Мамайчука, 13, надаватимуться за рахунок коштів бюджету міської територіальної громади.

Із метою сприяння створенню безпечних та комфортних умов проживання, особистої та колективної безпеки дітей, жінок і чоловіків різних вікових та соціальних груп, забезпечення своєчасного та ефективного реагування на аварії (події) і надзвичайні ситуації, попередження та оперативного виявлення правопорушень, підвищення рівня безпеки мешканців громади в умовах воєнного стану, розроблено Програму безпеки життєдіяльності Звягельської міської територіальної громади (Безпечна громада) на 2024-2027 роки. Її мета — сприяти створенню безпечних та комфортних умов проживання, особистої та колективної безпеки дітей, жінок і чоловіків різних вікових та соціальних груп, що узгоджується зі стратегічною ціллю Стратегії розвитку, а саме: створення сучасного і безпечного життєвого середовища в територіальній громаді.

Реалізація Програми дозволить забезпечити:

підвищення рівня відчуття безпеки у жителів громади;

безпечні та комфортні умови проживання, особисту та колективну безпеку дітей, жінок і чоловіків різних вікових та соціальних груп;

своєчасне та ефективне реагування на надзвичайні ситуації, аварії та події техногенного, природного та соціального характеру, в тому числі — у віддалених населених пунктах;

підвищення рівня контролю за дотриманням правил громадського порядку та дорожнього руху, благоустрою, збереженням комунального майна;

підвищення рівня реагування служб життєзабезпечення на надзвичайні ситуації, аварії та події;

ефективну взаємодію між службами швидкого реагування та життєзабезпечення;

підвищення рівня співпраці з силовими структурами та екстреними службами для ефективної реакції на загрози безпеці;

підвищення безпеки в громадських місцях;

підвищення рівня свідомості громадян, їх активності, залучення громадян до процесу створення безпечного середовища;

зменшення рівня злочинності;

своєчасне оповіщення жителів громади про небезпеку;

ефективне використання системи відеонагляду та відеоаналітики.

Також розглянули наступні питання:

про схвалення проєкту договору про співробітництво Миргородської та Звягельської міських територіальних громад у формі реалізації спільного проєкту «Розширення можливостей для забезпечення сталого розвитку Миргородської та Звягельської громад»;

про погодження інвестиційної програми комунального підприємства Звягельської міської ради «Звягельтепло» на 2024-2025 роки.

Із проєктами рішень, які вносяться на розгляд чергової сесії міської ради, можна ознайомитися на порталі документів офіційного сайту Звягельської міської ради.

Відділ інформації міської ради