ПОШТА СТАЛА БЛИЖЧОЮ

ПОШТА СТАЛА БЛИЖЧОЮ

Для громади села Наталівка. Третього листопада там було урочисто відкрито поштове відділення, що стало вже 28-им по Новоград-Волинському району. До того ж, ще 9 діють у місті.
Жителі Наталівки, які стали свідками церемонії відкриття, не приховували, що вже давно чекали у своєму селі на таку установу. До найближчого міського відділення, що на залізничному вокзалі, багатьом далеко. А відтепер усі послуги, що пропонує «Укрпошта» (а таких — понад півсотні), практично під рукою.
Нове відділення поштового зв’язку облаштували у тій самій будівлі, де наприкінці травня цього року було відкрито амбулаторію сімейної медицини. Знаходиться вона навпроти сільради. І, як запевняє сільський голова Наталівки Раїса Храбан, у перспективі всі квадратні метри цієї добротної будівлі, що перебуває в комунальній власності села, служитимуть територіальній громаді.
За традицією, урочисту подію відкриття нового об’єкту у повному складі відвідало найвище керівництво Новоград-Волинського району. З огляду на морозну погоду та епідемічну ситуацію, владні промови були лаконічними. Голова РДА Микола Іванюк відзначив наполегливість та ініціативність сільського голови Наталівки пані Храбан. Це вона свого часу доклала зусиль, щоб вищезгадана будівля перейшла в комунальну власність села. Тепер же Раїса Храбан, заручаючись підтримкою спонсорів, втілює в життя важливі проекти, що сприяють покращенню рівня життя на селі.
В яку суму обійшлося оздоблення приміщення — сільський голова не призналася. «Секрет фірми», — відповіла. Проте, наголосила, що бюджетних грошей на це діло зовсім не пішло. Все зроблено за рахунок місцевих спонсорів — приватних підприємців.
Зі свого боку Ганна Бущенко, начальник Центру поштового зв’язку №4, висловила вдячність керівництву Житомирської дирекції «Укрпошти» (керівник О.С.Нечипорук) за сприяння в облаштуванні інтер’єру відділення та забезпеченні його необхідною для роботи апаратурою.
З нагоди відкриття відділення було оголошено день передплатника та представлено на широкий загал нову послугу від «Укрпошти» — «Іменна марка». Одразу ж відбулася й презентація серії іменних марок із портретами Раїси Храбан. Вийшов гарний сюрприз. Ганна Бущенко додала, що віднині замовити таку послугу може кожен.
До речі, індекс відділення поштового зв’язку села Наталівка — 11742. Тож, пишіть листи, хто має в Наталівці друзів та знайомих.
Олег БРЮХАНОВ
Фото Віктора ТИМОЩУКА