ЦІНА БІЗНЕСУ

Нещодавно працівниками Новоград-Волинського міськрайвідділу міліції проводилось комплексне відпрацювання сіл, що входять до складу Суслівської та Киківської селищних рад. Мета заходів — виявлення осіб, котрі незаконно займаються виготовленням та продажем самогону.
Зазначимо, що у вищезгаданих селах було виявлено 7 осіб-правопорушників, у яких було вилучено 12 літрів самогону та 60 літрів самогонної закваски. Винуватців було притягнуто до адміністративної відповідальності згідно зі ст.176 Кодексу про адміністративне правопорушення (виготовлення або зберігання самогону чи інших міцних спиртних напоїв домашнього вироблення, виготовлення або зберігання без мети збуту, апаратів для їх вироблення) — тягнуть за собою накладання штрафу від трьох до десяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян.
Придбання самогону та інших міцних спиртних напоїв домашнього виробництва — тягнуть за собою накладання штрафу від одного до п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Згідно зі ст.203 Кримінального Кодексу України — зайняття видами господарської діяльності, щодо яких є спеціальна заборона, карається штрафом від п’ятидесяти до ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян. Ті самі дії, якщо вони пов’язані з отриманням доходу у великих розмірах, карається обмеженням волі на строк до п’яти років.
На даний час у провадженні міськвідділу знаходиться 8 кримінальних справ за аналогічні злочини. Тому, шановні громадяни, задумайтесь, яка ціна даного бізнесу.
Олена ПЕТРУК, помічник начальника МВ по взаємодії з громадськістю та ЗМІ, ст.л-нт міліції