ФІНАЛІСТИ — «МЕТАЛІСТИ»

Футбольний сезон у Новоград-Волинському районі завершився фінальним матчем, де розігрувався кубок, встановлений ВФСТ «Колос». У цьому поєдинку зустрілися клуби, які найвдаліше провели ігри попереднього етапу турніру. Це — «Моноліт», що представляв спортивні кольори Наливної станції, та «Трансметалпродукт» із с.Чижівка. Гравці «Моноліту» дійшли до фіналу, обігравши на стадіях 1/8, 1/4, 1/2 фіналу відповідно суперників із сіл Пилиповичі (2:0), Майстрова (4:1), Гульську (4:1). Чижівчани на подібних стадіях завдали поразки футболістам із с.Мала Горбаша (2:0), с.Ярунь (2:0), с.Наталівка (4:0). Зацікавленість викликав ще той факт, що «монолітівці» вже мали у своєму активі сезону 2009 року перемогу в чемпіонаті району та кубоку відкриття сезону 2009, у той час, як «металісти» до позитиву могли віднести лише третє місце в чемпіонаті району.
На церемонії відкриття фіналу з вітальними словами до гравців та чисельних уболівальників звернувся голова РДА М.Іванюк. Він та голова ради засновників ФК «Звягель-750» В.Гордійчук символічно почали гру, увівши м’яч у гру з центра поля. Після початку матчу, який обслуговував суддя в полі Андрій Лось, розпочалося спортивне дійство.
Уже в середині першого тайму «металісти» забили два голи у ворота суперників. Відзначились Роман Весельський та Олександр Герасименко. «Моноліт» намагався переломити гру, однак їхнім нечисельним ударам явно бракувало влучності, а все, що летіло в отвір воріт, «брав» голкіпер ФК «Трансметалпродукт». До кінця першої половини гри чижівчани зусиллями Дмитра Лободіна забили третій гол. Тож стало зрозуміло, що цього разу суперникам не варто сподіватися на перемогу. Так воно і сталося.
Друга половина гри завершилася результативною нічиєю 1:1, яка повністю влаштовувала гравців «Трансметалпродукту». Відзначилися у переможців Олександр Пустовіт, у переможених — Анатолій Доманський.
Під оплески уболівальників перехідний кубок вручив капітану команди Валентину Пашковському голова Новоград-Волинської районної ради В.Гончарук. Гравці відзначені пам’ятними медалями. «Моноліт» отримав в нагороду медалі 2-го ступеня.
У п’ятницю, 27 листопада, в приміщенні міського Палацу культури відбудеться вшанування та нагородження гравців ФК «Звягель-750», котрі посіли друге місце в чемпіонаті Житомирської області, та переможців обласних змагань серед команд-ветеранів збірну міста Новограда-Волинського, переможців спартакіади області з футболу серед школярів — вихованців міського дитячо-юнацького клубу фізичної підготовки.
Початок: о 18.00. Запрошуються уболівальники, жителі та гості нашого міста та району.
Володимир БУРКОВСЬКИЙ