ЯК ПРИГОТУВАТИ КУТЮ
- Духовність
 - 325
 - коментар(і)
 - 01-01-2010 14:37
 
Кутю, залежно від регіону та традиції, готують по-різному, але традиційний рецепт куті є наступним:
Відварюється пшениця, таким чином, щоб вона була м'якою, але водночас і не розвареною. Мнеться мак (раніше це робили у ступі) таким чином, щоб «пішло молочко». Подрібнюються грецькі горіхи. Розпарюються родзинки. Береться пару ложок меду. Усе це перемішується з невеличкою кількістю теплої кип'яченої води (інколи готують на узварі).
У куті кожна складова має своє значення: мак — це зорі на небі, молодість; пшениця — це життя; мед — здоров'я; горіхи — багатство; ізюм — життя та любов, боже провидіння.
  
                    
                     
                     
                  Відварюється пшениця, таким чином, щоб вона була м'якою, але водночас і не розвареною. Мнеться мак (раніше це робили у ступі) таким чином, щоб «пішло молочко». Подрібнюються грецькі горіхи. Розпарюються родзинки. Береться пару ложок меду. Усе це перемішується з невеличкою кількістю теплої кип'яченої води (інколи готують на узварі).
У куті кожна складова має своє значення: мак — це зорі на небі, молодість; пшениця — це життя; мед — здоров'я; горіхи — багатство; ізюм — життя та любов, боже провидіння.

Коментарі відсутні