КОРОТКО ПРО ГОЛОВНЕ

СТВОРЮЄМО ЦЕНТР ДОЗВІЛЛЯ МОЛОДІ?
Наприкінці минулого року виконуючий обов’язки орендаря кінотеатру Сергій Марон разом з відділом культури та туризму міської ради звернулися до установ молодіжної галузі з пропозицією наповнити змістом кінотеатр — по можливості створити тут центр молодіжного дозвілля, де була б не лише дискотека, а й клуби за інтересами, молодіжні кафе, відновити роботу кінотеатру і за прямим його призначенням. Саме це питання підняла перед депутатами на минулій сесії міської ради, яка відбулася 18 лютого, в четверг, завідуюча відділом сім’ї та молоді міської ради Алла Виговська. Міський голова Микола Боровець запропонував висвітлити всі ці питання в окремій програмі і винести їх на розгляд наступної сесії, оскільки саме проблемі духовно-патріотичного виховання молоді міська влада приділяє особливу увагу.
НОВОГРАД-ВОЛИНСЬКИЙ СТАВ ПЕРШИМ В ОБЛАСТІ
за аналізом показників соціально-економічного розвитку за 2009 рік.
Згідно з аналізом 38-ми показників соціально-економічного розвитку районів і міст Житомирської області, який щороку проводить Головне управління економіки облдержадміністрації, за 2009 рік наш район посів перше рейтингове місце.
ЯК У ЯРУНІ СВЯТКУВАЛИ ДЕНЬ ЗАКОХАНИХ
14 лютого в районному Будинку культури села Ярунь було проведене молодіжне розважальне свято до Дня святого Валентина — покровителя усіх закоханих.
Зустрічі з друзями, цікаві конкурси, музичні паузи і дискотека зробили незабутнім відпочинок молоді села Ярунь.
 Ведучі вечора Оксана Григорук і Яна Роюк від щирого серця вітали всіх іменинників свята — Валентин та Валентинів.
Святковому вечору передували в цей день обряди одруження, які вже багато років поспіль проводять у Будинку культури. Три закохані пари в цей день поєднали свої долі.
«НА ПЕРЕХРЕСТІ КОХАННЯ»
Саме таку назву мала програма, що її провели до Дня всіх закоханих в територіальному центрі з обслуговування одиноких громадян. Це свято проводилось за участю молодих людей з обмеженими фізичними можливостями. Організаторами цього заходу стала асоціація інвалідів Новограда-Волинського, яка створена на базі терцентру. Спонсором програми «На перехресті кохання» став голова Ради підприємців міста Микола Шавловський, який підготував для учасників цікаві призи та сувеніри, а також суперприз — романтичну вечерю в кафе. Ведуча та режисер дійства підготувала захоплюючу конкурсну програму, в якій взяли участь 4 юнаків та четверо дівчат. У результаті створилися дві закоханих пари. За підсумками роботи журі, до складу якого увійшли Лариса Шутова, начальник управління праці та соціального захисту міськради, Олександр Мельник, директор терцентру, та Микола Шавловський, переможцями конкурсу стали Наталя та Іван — цікаві, творчо обдаровані молоді люди. Наталя прекрасно співає, пише вірші і хоч практично незряча, проте виготовляє красиві вироби з бісеру, які просто викликають захоплення. Переможців привітали піснями місцеві таланти, і потім вони вирушили на свою романтичну вечерю. А згодом, у по-домашньому затишній атмосфері, відбулося чаювання, де молодь могла поспілкуватися.
Підготувала Лариса ГЕМБАРСЬКА

В ЭФИРЕ ВАНКУВЕРА — ПЕСНЯ НАШЕГО ЗЕМЛЯКА
Как сообщила газета «Сегодня», с 16 февраля 2010 года радиостанция украинской диаспоры в Ванкувере будет крутить в эфире песню украинских болельщиков «Моя улюблена команда».
Ее написал поэт и композитор из Новограда-Волынского (Житомирская обл.) Сергей Руденко, который решил поддержать наших спортсменов в Ванкувере. Песню в день открытия зимней Олимпиады прислал в Украинский дом сам автор и исполнитель.
Руденко говорит что, идею поддержать наших спортсменов ему подсказал глава НОК Сергей Бубка. «Когда Сергей Назарович приезжал в Житомир на празднование юбилея областного отделения НОК, там читали мои стихи, — рассказывает Сергей Руденко. — И тогда Бубка высказал мнение, что было бы неплохо написать песню о спорте. Так появилась «Моя улюблена команда», которую я посвящаю нашим олимпийцам. Мы болеем за вас, вместе мы — одна команда!» А вот слова песни Сергея Руденко:

МОЯ УЛЮБЛЕНА КОМАНДА

Знов стадіон скандує дружно,
Піднявши вгору сотні рук.
І тут знайоме слово «дружба»
Нам — зовсім не порожній звук.
Великим і малим талантам
Ми привілеїв не даєм,
Бо разом ми — одна команда,
Велика, зоряна команда,
Моя улюблена команда,
Єдина, як життя моє!

Приспів:
Медалі будуть і рекорди,
І ми, за покликом душі,
Підемо впевнено і гордо
До непокорених вершин.

Гаряча кров в юнацьких венах
І ветеранів сивина...
На кращих світових аренах
Дзвеніли наші імена!
І юніорам тут, і грандам —
Усім достойне місце є,
Бо разом ми — одна команда,
Велика, зоряна команда,
Моя улюблена команда,
Єдина, як життя моє!

Приспів

І буде зроблено немало,
(До перемоги — довгий шлях).
Наш прапор знов над п’єдесталом
І сльози радості в очах!
Блищить Фортуна діамантом,
Шалено серце в груди б’є,
Бо разом ми — одна команда,
Велика, зоряна команда,
Моя улюблена команда,
Єдина, як життя моє!

Приспів