ХРОНІКА 24/2010

НЕ ПОБОЯВСЯ ГРІХА
У Новоград-Волинський МВ міліції нещодавно звернувся священнослужитель, який повідомив, що невідома особа, шляхом використання відмичок, відчинила вхідні двері та проникла до прицерковного будинку. Невідомий «антихрист» зламав замок із сейфу та викрав 5 тисяч доларів США. У ході проведення перевірки працівниками карного розшуку було встановлено особу, котра здійснила крадіжку, ним виявився 19-річний непрацюючий житель міста. На даний час зловмисник затриманий, а викрадені гроші вилучені.
За даним фактом порушена кримінальна справа.
НАРУГА НАД МОГИЛОЮ
3 червня до оперативного чергового Новоград-Волинського міського відділу міліції за допомогою звернувся житель району, який виявив крадіжку металевої огорожі з могили свого сина, чим спричинили матеріальної шкоди на суму близько 1000 гривень.
Працівниками карного розшуку затримано 20-річного, раніше судимого, мешканця району. Нині проти чоловіка порушена кримінальна справа.
ДТП ПОБЛИЗУ АНЕТИ
Неподалік с.Анета Новоград-Волинського району (3 червня) сталася дорожньо-транспортна пригода. Близько 23 години водій легковика, рухаючись у напрямку міста Житомира, не впоравшись з керуванням, зіткнувся з попутним авто. Винуватець ДТП отримав тілесні ушкодження та був доставлений до травматологічного відділення Новоград-Волинського міськрайТМО.
А КРАДІЇВ РОЗШУКУЮТЬ
У ніч на 4 червня невідомі особи, знаходячись на одному із пасовищ району, викрали два коня, чим заподіяли власникові матеріального збитку на суму близько 20 000 гривень.
Отримавши повідомлення, працівники міліції по гарячих слідах встановили місцезнаходження викрадених коней та повернули власникові.
За даним фактом триває перевірка.
КУРЦІВ КАРАЮТЬ
Протягом 5 місяців 2010 року працівниками Новоград-Волинського міськвідділу було притягнуто 78 осіб до адміністративної відповідальності за куріння тютюнових виробів у заборонених місцях.
— Відповідно до рішення міської ради №272 від 11.01.2008 року «Про заборону куріння тютюнових виробів у місцях на території міста Новограда-Волинського», — коментує О.М.Голуб, начальник громадської безпеки Новоград-Волинського МВ, майор міліції, — забороняється куріння тютюнових виробів у таких громадських місцях: Міський парк культури і відпочинку, огороджені та неогороджені фасадні території навчальних та дошкільних навчальних закладів, спортивні та ігрові майданчики на всій території міста. Також на території Міського парку культури і відпочинку власник або уповноважена ним особа чи орендар повинні відвести та ­обладнати спеціальні місця для куріння тютюнових виробів з розміщенням наочної інформації про розташування таких спеціальних місць.
Міський відділ УМВС нагадує, куріння тютюнових виробів у місцях, де це заборонено законом, — тягне за собою попередження або накладання штрафу від одного до п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. За повторне протягом року вчинення правопорушення — штраф від п’яти до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
ПРАЦІВНИКИ МІЛІЦІЇ НАГАДУЮТЬ ПРО ОБМЕЖЕННЯ СПОЖИВАННЯ СЛОБОАЛКОГОЛЬНИХ НАПОЇВ
Законом України, що набрав чинності 21 січня 2010 року, зараховано пиво і слабоалкогольні напої до алкогольних, заборонено їх продаж неповнолітнім, розпивання у вузах, школах, громадському транспорті, місцях проведення масових заходів і на дитячих майданчиках. Основною метою ухвалення цього важливого законодавчого акта — необхідності підвищення культури споживання таких напоїв, стимулювання здорового способу життя.
Разом з тим, працівники міліції проводять роз’яснювальну роботу, а злісних правопорушників притягують до адмінвідповідальності.
Олена ПЕТРУК, ст.лейтенант міліції