ПРАГНУВ У НЕБО — ОПИНИВСЯ НА СНІГУ

ПРАГНУВ У НЕБО — ОПИНИВСЯ НА СНІГУ

Рано-вранці 2 грудня, цей розкішний білосніжний птах став великою несподіванкою для господарів одного з будинків на «Смолці». Вийшовши почистити подвір’я від снігу, Анатолій Яценко почув дивне шипіння і побачив у сніговому заметі... лебедя. Невідомо, скільки пролежав на морозі поранений і наляканий птах, але поява людини стала для нього порятунком.
— Неподалік від нас є ставок, там увесь цей час жили шість лебедів: чотири сірих і два білих, — розповіла господиня Галина Володимирівна. — Листопад був теплим, тому вони не поспішали відлітати... Ще вчора плавали, а ввечері взявся мороз, і крига скувала ставок остаточно, тому птахи здійнялися в небо. Що стало на перешкоді одному з лебедів, — невідомо, можливо, зачепився за високовольтні дроти, поранився і впав.
Розгублений син господарів Андрій у четвер, вранці, зателефонував до нас у редакцію, питаючи поради, — що робити з птахом. Це запитання ми адресували до лікарів ветлікарні, котрі, звісно, запропонували оглянути «пацієнта». Наразі лебідь знаходиться під наглядом господарів подвір’я, на яке привела його доля. Вони пообіцяли доглянути птаха. Сподіваємося, що цей політ не стане для нього прощальною лебединою піснею...
Юлія КЛИМЧУК
Фото Віктора ТИМОЩУКА