ХРОНИКА 38/2008

ШОСТИЙ ПОХІД ЗА ГРАТИ
Власну домівку перетворив у наркопритон, а город – у кубло для вирощування марихуани 35-річний житель с.Дубники. Працівники відділення боротьби з незаконним обігом наркотиків Новоград Волинського МВ УМВС затримали гр.-на М. на «гарячому» та з «гарячим». У наркоділка оперативники вилучили в кухні під підлогою вже заготовлене зілля марихуани, вагою близько 1 кг, за будинком – простирадло з посудом для переробки наркотичного бур’яну. Витоптана доріжка від хати до лісу привела міліціонерів до ділянки, на якій дбайливо вирощувалися та доглядалися кущі конопель, яких нарахували 62. Крім того, затриманий зізнався, що й сам полюбляв дурман. За збут наркотиків за статтею 307 Кримінального кодексу України чоловіку «світить» позбавлення волі від трьох до восьми років. Наскільки ж буде доведена його вина у суді, визначить Феміда. Вдома на батька-наркомана чекатимуть 17-річна дружина та маленька дитина, якій тільки два тижня від народження. Сам підозрюваний свою причетність до скоєного злочину не заперечує.
ЗАТРИМАВ З МАРИХУАНОЮ
двох місцевих молодиків, 20-ти та 19-ти років, дільничний інспектор відділення міліції смт.Городниця. О 2.00 год. ночі хлопці прогулювалися селищем з паперовими згортками у кишенях, які були наповнені подрібненою рослинною масою сіро-зеленого кольору, схожою на наркотичний засіб – марихуана, що й виявив та вилучив дільничний при поверхневому огляді.
«БИВ НЕ ДОВГО,
а як закінчив, то пішов до себе додому», — зізнався 38-річний гр-н Т. Про те, що гр-ку Р. побив її співмешканець, правоохоронців повідомила мати потерпілої. Того вечора чоловік прийшов до коханої та побачив, як вона «відпочивала» разом з матір’ю та сусідом. «Я був напідпитку, то й не стримався», пояснив дільничному інспектору ревнивець. Отже, чоловік вчинив насильство в сім’ї, будучи лише залицяльником…
«КЛЮНУЛИ» НА ВЕЛОСИПЕД У КУЩАХ
Близько 17.00 год. до чергової частини Нов.-Волинського МВ зателефонувала жителька одного з сіл району та тремтячим голосом повідомила, що її 10-річного онука побили невідомі та відібрали велосипед. За вказаною адресою негайно виїхала слідчо-оперативна група. Як з’ясувалося, того дня хлопець поїхав на рибалку, а велосипед заховав у кущах. Порибаливши, хлопець не знайшов свого двоколісного у схованці. Аби уникнути покарання, Іван зателефонував бабусі і вигадав ось таку «захоплюючу» історію.
ПІШЛА ДОДОМУ ПІШКИ
16 серпня з ринку «Урожай» місцева жителька. Жінка залишила свій велосипед «Україна» без нагляду та пішла у справах. Правоохоронців про зникнення велосипеда «Україна» повідомила лише через два тижня.
НАРКОЗНАХІДКА В БАГАЖНИКУ
6 вересня працівники ВДАІ по вул.Червоноармійській зупинили мопед, яким керував 25-річний житель міста. При огляді транспортного засобу в багажному відділенні мопеда правоохоронці виявили паперовий згорток, в якому знаходилась подрібнена рослинна суміш, зовні схожа на рослини коноплі. Вилучену масу направлено на дослідження Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру УМВС.