У КІНОТЕАТРІ БУДЕ МОЛОДІЖНИЙ ЦЕНТР!

У КІНОТЕАТРІ БУДЕ МОЛОДІЖНИЙ ЦЕНТР!

ТИМ, ХТО НЕ СПРАВИТЬСЯ ІЗ ЗАВДАННЯМИ, МЕР РАДИТЬ ІТИ НА «ДЕМБЕЛЬ»
Другий поверх кінотеатру влада віддає під потреби молодіжного руху — цю радісну новину днями повідомив активній молоді міський голова Володимир Загривий. «Усі карти вам у руки: зробите тут свій центр — слава і повага молодіжній раді. Ні — поселимо сюди тих, хто зможе».

«Змогти» молодіжній раді належить чимало. Справа уся в тому, що приміщення кінотеатру нині перебуває у стані, що потребує негайної «реанімації». «Якби восени ми не почали опалювати будівлю, то вона би завалилася», — таке невтішне резюме склав мер, характеризуючи ситуацію. Про кінотеатр, який у вересні відзначатиме 60-річний ювілей, сьогодні можна сказати: «пацієнт швидше мертвий, ніж живий...» Очевидно, далися взнаки довгі роки орендаторської долі — орендатори змінювалися, а господарювати не було кому...
Втім для молодіжної ради, котра виступила два роки тому з ініціативою створити саме тут центр для молоді міста, цей прикрий факт не є новиною. Питання тепер в іншому: чи зможуть активні і молоді вдихнути друге дихання у помираючого, але перспективного пацієнта? Адже у місті годі шукати інше приміщення, яке настільки ж вдало підійде під молодіжний заклад — самісінький центр міста, чимала площа будівлі тощо.
Принциповість та послідовна політика мера щодо підтримки молодіжного руху помітна і приємна. Деяким чиновникам вже довелося змінити місце прописки задля кращого функціонування підлеглих їм установ. Відділ культури і туризму, повідомив Володимир Іванович, тепер розміщуватиметься у Палаці культури. Головного спортсмена міста Володимира Гамму влада «переселила» на стадіон «Авангард» — піднімати спорт і ефективно розв’язувати проблеми, що склалися. Зокрема, із футболом. Кінотеатр також чекає новоселів: за задумом мера, тут мають поселити відділ сім’ї, дітей та молоді, на чолі з Аллою Виговською.
— При царю Горошку були кращі умови утримання багатьох місцевих закладів. Тому працювати на знос ми більше не будемо — процес старіння зупиняємо, починаємо процес омолодження. Із тих грошей, які я не знаю де брати. Але сподіваюся, що разом ми вирішимо це питання, бо не можна більше спокійно дивитися на те, як занепадає приміщення кінотеатру, — виходиш звідти очманілий після побаченого...
Сидіти, склавши руки, молодіжному активу не доведеться — роботи побільшало...Хоч деякі скептики і прогнозували затишшя у владних кабінетах із приходом Володимира Загривого, судячи з останньої зустрічі для молоді він є гідним прикладом активності та ініціативності. Мер закликав молодь озброїтися здоровими амбіціями і рішуче діяти: «Як казав Наполеон, головне — ув’язатися в бійку. Ми абсолютно рівнозначні у справі на користь молодіжного руху, посади тут ні до чого. Як колись сподівалися на мене, так я сьогодні сподіваюся на вас. Чекаю великої взаємності та відповідальності від вас!».
Зрозуміло, що виховувати у собі здорові амбіції, не підкріплені матеріально, — справа не з легких. Хоча деяку фінансову підтримку влада все ж обіцяє, — вже ведеться ремонт даху кінотеатру. Повноваження куратора, натхненника та «батька» всієї молоді влада делегувала заступникові мера з гуманітарних питань — ­Валентину Костюку. Цей факт ситуацію обнадіює, враховуючи досвід та мудрість Валентина Андрійовича, колишнього секретаря міської ради.
Члени молодіжної ради зауважили, що протоколи та рекомендації міського голови стали для них «настільною книгою». Згідно з ними, створено молодіжний сайт Новограда-Волинського, його банер розміщено на офіційному сайті міста. Молодь, котра шукає роботу, має відтепер змогу пропонувати себе у якості кадрового резерву. Щойно з’являються вакансії у апараті міської ради, серед перших претендентів на них є кандидатури із резерву, запевнив голова молодіжної ради Олександр Гарбовський. Сьогодні, зокрема, на роботу у відділ підприємництва претендують три кандидати із резерву, запропонованого молодіжною радою.
— У мене немає багато часу — я так і сказав своїй команді, — поділився планами міський голова. — Попередив заступників: якщо через два роки не буде результату, — хлопці, підете на «дембель», а на ваше місце прийдуть нові люди, молодь. На наступні вибори я не піду, як би мене хто не просив.
Вперше у міській раді, створено Фракцію молодих депутатів, котрі обіцяють лобіювати молодіжні інтереси. Також молодіжний актив запропонував кандидатуру на посаду уповноваженого міського голови з молодіжних питань.
— Шукайте знаменники, котрі вас гуртуватимуть, — з-поміж іншого порадив Володимир Загривий. — Особлива увага — на студентську молодь. Це — лакмусовий папірець суспільних процесів. Вам вирішувати, які ініціативи організовуватимете. Наприклад, трудового характеру — долучитися до виготовлення дитячих майданчиків. Про це у нас вже є домовленості із комунальниками. Ще один фронт робіт — прибирання та підготовка туристичного маршруту «Місцями бойової слави Новограда-Волинського», куди увійдуть командний пункт та три доти на правому березі Случі. Або ж — ініціативи розважального характеру. Як, скажімо, вболівання за нову футбольну команду «Авангард». Вже, до речі, відбулися перші тренування новоствореної команди.
Питання молодіжного будівництва — те, що найбільше хвилює сьогодні молодих городян, на жаль, залишається найбільшою проблемою. Темпи її вирішення, а точніше — перебування у «замороженому» стані, завірив мер, його абсолютно не влаштовують. Втім, це єдине питання, сказав він, що наразі з рівня паперових відписок зрушити не можна. У місті є декілька проектів будівництва, але забудовники, за якими заброньована земля, чекають кращої ситуації для вкладання коштів. Уряд обіцяє вихід держави на докризовий рівень у середині цього року. Популістські ці заяви чи реальні — побачимо вже невдовзі, а до цього часу жодних зрушень у питаннях будівництва на місцевому рівні мер не прогнозує.
Юлія КЛИМЧУК
Фото Віктора ТИМОЩУКА, Наталії ТАТАРИНЦЕВОЇ