ХРОНІКА 22/2011

А «У БОГДАНА» МОРДИ Б’ЮТЬ!
Минулого року газета вже друкувала кримінальну історію («Я не знаю, де я…») про дівчат, котрих, нібито, намагалися згвалтувати хлопаки біля кафе-бару «У Богдана», що на «Смолці». Юначкам, на котрих порвали одяг, а на тілі наставили синців і подряпин, тоді дивом удалося вирватися з рук насильників.
Те, що біля тієї торгової точки твориться неладне, мешканці даного району знають давно. То когось там поб’ють, то в когось відберуть якісь речі чи гроші тощо.
А в цей понеділок редакції стало відомо, що в минулу неділю у тому ж кафе-барі побили двох мешканців даного району.
А було все так. У цей вихідний, за традицією, багато хто святкував шкільний випуск. Святкували і ці дві сім’ї (з етичних міркувань прізвищ не називаємо).
Додому поверталися вони близько двадцять третьої години. Двома сім’ями. Дорогою вирішили зайти до кафе-бару «У Богдана», просто попити кави. Що було й зроблено. Проте, тільки хотіли вийти з приміщення, як на них, мов круки, налетіли п’яні (чи обкурені) молодики і почали бити, куди бачили. Перелякані жінки одразу зчинили гвалт.
До речі, якби не вони, то ні в чому не винних їхніх чоловіків, котрі навіть нікого не провокували до бійки, мабуть, забили б на смерть.
Зрештою, вдалося викликати міліцію. Однак нападники вже накивали п’ятами. Але правоохоронці їх особи таки встановили.
А з власних джерел редакції газети стало відомо, що заводій цього нападу є синком місцевого «цабе» і вже не вперше потрапляв у подібні історії, і його вже не раз «відмивали» від покарання.
У ці дні потерпілі засвідчують побої. Сподіваємося, що цього разу синок-садист (і його компанія) понесуть заслужене покарання. Разом із тим, правоохоронці мають з’ясувати, чи не ця гоп-компанія вже кілька років поспіль «робить погоду» в цьому районі?
...А щодо вищезгаданої торгової точки, котрих у місці десятки, ми нічого проти не маємо. Турбує інше — нелюдське відношення окремих осіб до мирного населення. А випадки там — часті. Тож, вважаємо, мовчати не маємо права, чекаючи, доки подібні молодики вкоротять комусь життя.
Чи й тоді їх «відмиють»?..
Власна інформація

УГНАТИ НЕ ВДАЛОСЯ
29 травня до чергової частини зателефонував житель с.Нова Романівка і повідомив про те, що якісь невідомі проникли в його автомобіль і намагалися його угнати.
На місце події виїхала оперативна група. У ході перевірки було встановлено, що даний злочин намагалися скоїти двоє 16-річних мешканців с. Федорівка. З якою метою юнаки хотіли викрасти авто, — з’ясовує слідство.
О.ПЕТРУК, капітан міліції