ЩО КРАЩЕ: САЛЮТ НА ДЕНЬ МІСТА ЧИ ВРЯТОВАНЕ СЕРЦЕ?

Жоден із нас не знає, в якій ситуації може опинитися завтра. Кажуть, здоров’я не купиш за гроші, але саме гроші подекуди можуть врятувати... життя людини. Чи буде жити 44-річний Олександр Олійник — сьогодні це залежить від того, чи знайдуться 140 тисяч гривень на операцію його серця.
У 2007 році Олександру встановили кардіовертер-дефібрилятор серця, термін його заряду закінчується через три місяці. Держава обіцяла через тендер придбати нові дефібрилятори і забезпечити тих, хто перебуває на черзі, втім, тендер не відбувся і найближчим часом не відбудеться, — повідомили рідним у обласному управлінні охорони здоров’я. Тож вони б’ють на сполох — надто мало часу, аби розраховувати лише на сили друзів. Адже в інваліда 2-ї групи Олександра Олійника, окрім 76-річної старенької матері та 11-річної хворої доньки (із синдромом Дауна), більше нікого немає — дружина померла два роки тому...
— Мій друг більше переживає у цій ситуації не за себе, а за доньку і матір, — говорить товариш Ігор Саксін, котрий звертається, куди тільки можливо. Окрім того, він написав листа Президенту, повідомив реквізити благодійного рахунку у власному блозі (http://nwa-lux.blogspot.com/p/blog-page_796.html). — Я не можу дивитися йому в очі, мені до болю соромно за державу, котра взялася допомагати, а тепер кидає людину на смерть. Мати зверталася по допомогу у мерію міста, але — безрезультатно. У виконкомі зараз роблять ремонт, але невже життя людини цінується менше, аніж необхідність ходити по хорошій підлозі? А, можливо, гуманніше було б за кошти, які влада витрачає на салют у День міста, врятувати сина, батька, людину, а іншим городянам довести, що справедливість є?
Поза сумнівом, мерія — це обличчя міста, котре має бути гідним і ошатним. Але, якщо сьогодні не вдасться врятувати життя новоград-волинцю, котрий звернувся по допомогу, то чи не буде моторошно чиновникам завтра ходити новими холодними мармуровими сходами? А, може, й справді, щонайменше
15 тисяч гривень, замість салюту, вкладених владою у врятоване хворе серце, втішили би городян не менше за святкові залпи?
Отримувач ТВБВ №10005/057, р/р 2909495701901 в філії ЖОУ ВАТ «Ощадбанк», МФО 311647, код ЄДРПОУ 09311380, для Олійник Зінаїди Ігнатівни (номер рахунку 30942).
Юлія КЛИМЧУК