НЕДОПЛАЧЕНО БІЛЬШЕ 5 МІЛЬЙОНІВ...

Об’єднаний міськрайонний контрольно-ревізійний відділ у м.Новоград-Волинський, Новоград-Волинському та Червоноармійському районах повідомляє, що протягом 8-ми місяців 2011 року відділом проведено 23 контрольних заходи.
Проведеними ревізіями виявлено фінансових порушень, що призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів, на загальну суму 2735,53 тис.грн., у тому числі недоотримано фінансових ресурсів — 217,79 тис. рн., незаконних витрат, недостач — 2517,74 тис.грн.
Так, по Новоград-Волинській КЕЧ району за години понаднормової роботи не виплачено працівникам заробітної плати на загальну суму — 98,28 тис.грн. По Ярунському МНВК незаконні виплати заробітної плати, премій, допомог склали 31,6 тис.грн. По Червоно­армійській районній державній лікарні ветмедицини недоотримано коштів від надання платних послуг в сумі 10,6 тис. рн., зайво використано бюджетних коштів на покриття видатків, що повинні були здійснюватися за рахунок коштів, які надходять від платних послуг, у сумі 105,4 тис.грн.
Інших порушень фінансової дисципліни допущено на суму майже 5,0 млн.грн., в т.ч. управлінням праці та соціального захисту населення Новоград-Волинської міської ради завищено потребу у бюджетних коштах, яку не профінансовано на суму майже 1,0 млн.грн.
Вжитими заходами забезпечено відшкодування збитків на загальну суму — 1136,11 тис. грн. Усунено інших порушень фінансової дисципліни — 3571,42 тис.грн.
За допущені порушення 48 посадових осіб притягнено до адмінвідповідальності за ст.164-2 КУпАП з накладанням адмінштрафів на загальну суму — 7,17 тис.грн., які повністю сплачені. Складено та передано до суду адмінпротоколи за ст.164-12 КУпАП (порушення бюджетного законодавства) на 3 осіб та за ст.164-14 КУпАП (порушення в сфері державних закупівель) на 4 осіб.
За наслідками проведених контрольних заходів керівниками об’єктів контролю видано 27 рішень, наказів, в т.ч. — два розпорядження голови Новоград-Волинської РДА та одне — міського голови. Відповідно до прийнятих управлінських рішень притягнено до дисциплінарної відповідальності вісім посадових осіб, трьох осіб — до матеріальної відповідальності на суму 0,64 тис.грн.
Відділом застосовано 23 фінансові санкції у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами, призупинення бюджетних асигнувань.
До правоохоронних органів передано матеріали 4 контрольних заходів, з яких по двох порушено кримінальні справи.
Забезпечено подання до суду 13 позовів щодо відшкодування винними особами втрат матеріальних і фінансових ресурсів, завданих державі на загальну суму — 840,46 тис.грн.
О.СУЛІМКО, начальник відділу