У РОСІЇ В ДТП ЗАГИНУЛО ВОСЬМЕРО МЕШКАНЦІВ НОВОГРАД-ВОЛИНСЬКОГО РАЙОНУ

У РОСІЇ В ДТП ЗАГИНУЛО ВОСЬМЕРО МЕШКАНЦІВ НОВОГРАД-ВОЛИНСЬКОГО РАЙОНУ

Минулої п’ятниці страшна звістка облетіла місто Новоград-Волинський і район. В аварії, що сталася на автотрасі у Московській області, загинуло восьмеро жителів Новоград-Волинського району, котрі поверталися додому із сезонних заробітків з Росії. Ще четверо наших земляків із травмами різного ступеня тяжкості були госпіталізовані в центральну районну лікарню Можайська (Московська область).


Як йдеться на Інтернет-сайті Новоград-Волинської РДА, аварія сталася 22 грудня, о 23.44, поблизу села Єльня Можайського району, на 125-му кілометрі автодороги «Москва-Мінськ». Зіткнулися мікроавтобус «Ford Transit», що перевозив 12 громадян України, і вантажний автомобіль.
За попередніми даними, водій мікроавтобуса з українськими номерами спробував обігнати міжміський автобус, що слідував зі Смоленська, але не впорався з керуванням і зачепив його по боковій. Внаслідок цього «Ford Transit» виїхав на смугу зустрічного руху, де й зіткнувся з фурою.
Відповідні служби МНС Житомирської області одразу ж розпочали роботу щодо встановлення імен загиблих та організації перевезення їх тіл до України.
Як стало відомо пізніше, серед загиблих — троє жителів Пилиповичів, двоє — з Романівки, по одному — з Анети, Канун і Коритищ. Наймолодший із них — 1992 року народження, ще двоє юнаків — 1990-го. Внаслідок трагічної дорожньо-транспортної пригоди, пилиповицька сім’я втратила одразу двох годувальників — батька і зятя, напівсиротою залишилася малолітня дитина...
Як повідомляють ЗМІ Російської Федерації, проти водія «Ford Transit», жителя Новограда-Волинського, вже порушено справу за статтею 264 КК РФ (порушення правил дорожнього руху, що спричинило за необережністю смерть двох чи більше осіб). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до семи років.
27 грудня на території Новоград-Волинського району було оголошено днем жалоби.
Олег БРЮХАНОВ