Диплом «веселківцям» — від Влада Ями

Диплом «веселківцям» — від Влада Ями

«ВЕСЕЛКА» — ПЕРЕМОЖЕЦЬ ВСЕУКРАЇНСЬКОГО КОНКУРСУ «ТВІЙ ШАНС»
\"Диплом
Скринька перемог наших хореографічних колективів поповнилася новим здобутком — народний дитячий ансамбль «Веселка» став переможцем всеукраїнського конкурсу «Твій шанс», що проходив у Луцьку. Серед членів журі були досвідчені викладачі-хореографи, один із переможців телевізійного шоу «Танцюють усі», а головою журі — популярний шоумен та хореограф Влад Яма.
І якщо для Влада Ями участь у телепрограмах та конкурсах — звична справа, то для танцюристів із усієї України таке представницьке суддівство стало серйозним випробуванням. Хоч серед учасників було багато зразкових колективів, «Веселку» розглядали як солідного конкурента, адже звання народний має далеко не кожен танцювальний колектив.
— Зізнаюся, що з огляду на потужний склад учасників, ми й самі навряд чи розраховували на перемогу, — після повернення з Луцька розповіла художній керівник «Веселки» Катерина РУДАКОВА. — Коли третє місце оголосили, а потім — друге, ми вже було розчарувалися, аж раптом… почули: «1 місце — «Веселка», місто Новоград-Волинський!» Діти і я були дуже раді, адже цей рік для нас плідний — це вже третій успішний виїзд із міста на конкурси. До цього були «Магія танцю» у Києві (1 місце) і обласний конкурс у Житомирі «Великодні дзвони», де «Веселка» взяла два других місця.
\"ДипломДо речі, конкурси в обласному центрі, за словами Катерини Рудакової, — найвідповідальніші. Адже тут відбувається неофіційне суперництво між найсильнішими керівниками танцювальних колективів, більшість із яких — вихованці Житомирського училища культури (нині — коледжу мистецтв). Тому приємно, коли через стільки років викладачі пам’ятають кращих поіменно, гордяться їхніми напрацюваннями і творчим ростом.
Сьогодні у ансамблі «Веселка» займається 80 дітей, ще 60 — вихованці підготовчих студій. Тому для художнього керівника — це вагоме навантаження, хоча школа «Веселки» (а Катерина теж пройшла цю школу) завжди відрізнялася загартуванням і витривалістю вихованців. Тож вже те, що такий великий колектив продовжує їздити на конкурси за межі Новограда — це подвиг, адже вбрання одного лише учасника обходиться щонайменше у півтисячі гривень. Тим ціннішою є перемога, коли вона здобута у непростих умовах. І тим більша подяка батькам, котрі фінансово підтримують і розвивають дитячі здібності.
Нелегко працювати ще й тому, що роботу Катерини Рудакової, як би там не було, порівнюють із роботою її мами — талановитого хореографа, попереднього керівника і засновниці «Веселки» — Надії Гончарук. Багато дітей відомих батьків говорять про те, що це велика відповідальність — відповідати рівню батьків. Часто це у роботі не допомагає, а навпаки, бо доводиться постійно бути у напруженні, чекати порівняння, що для творчих і амбітних людей — не завжди на користь.
Тому, окрім здібностей, слід мати неабияку мужність продов­жувати справу батьків. Ось чому кожна нова перемога «Веселки» — привід не порівнювати, а порадіти за те, що серед своїх візитівок Новоград має народний дитячий колектив, який популяризує танцювальне мистецтво різних народів, і не лише у народному жанрі.
— Хореографія — це труд, — погоджується Катерина Рудакова. — Тому я завжди це кажу батькам, котрі приводять дітей до нас у Палац культури. Бо рано чи пізно настає момент, коли дитина починає здаватися під тиском фізичних навантажень. Коли друзі гуляють на вулиці, а тобі потрібно займатися. Зумієш протистояти, щоб продовжувати — тоді вперед. Тому вітаю «веселківців» із перемогою — їхні старання недаремні.
Юлія КЛИМЧУК