Командний старт легкоатлетів

Командний старт легкоатлетів

\"КоманднийНовоград-волинські легкоатлети стали учасниками командного чемпіонату області серед дорослих, юніорів (1994-95 р.н.) та юнаків (1996 р.н. та молодші), який відбувся наприкінці січня у Житомирі. Збірну нашого міста переважно сформували вихованці відділення легкої атлетики ДЮКФП — учні міських шкіл та студентка економіко-гуманітарного коледжу Марія Вальоса, котрій поталанило принести найбільше залікових балів до командної скарбнички.
Із результатом 4,75 м Марія Вальоса посіла третє місце серед юніорів та друге місце серед юнок у змаганнях зі стрибків у довжину, а також здобула залікові очки в бігу на дистанції 100 і 300 метрів, — розповів «Звягелю» тренер-викладач відділення легкої атлетики ДЮКФП Олександр УНІВЕРСАЛ.
У призери пробилися учениці четвертої школи Анастасія Ковальковська і Тетяна Обухова. Анастасія зуміла фінішувати третьою в бігу на 1000 метрів серед юніорів і юнок, а Тетяна замкнула призову трійку у змаганнях зі стрибків у довжину (4,40 м).
Важливі залікові очки додали до командного доробку й інші звягельські легкоатлети. Зокрема, учениця СШ №4 Анастасія Бойко попрацювала на команду у таких дисциплінах як біг на 60 і 100 метрів та стрибки у довжину, учень ЗОШ №9 Михайло Бринчак — у бігу на 60 і 100 метрів, учениця СШ №4 Юлія Заінчковська — у стрибках у довжину й бігу на 300 метрів, учень ЗОШ №6 Микола Журавель — у бігу на 1000 метрів, а вищезгадана Тетяна Обухова — у бігу на 60 і 100 метрів.
Набраних балів вистачило на шосте місце з-поміж 14 команд-учасниць. Щоби претендувати на вищі позиції, нашій команді треба мати підготовлених дорослих легкоатлетів. Саме їх відсутність, за словами тренера Олександра Універсала, завадила новоград-волинцям позмагатися за потрапляння до призової трійки, яку в загальнокомандному заліку склали легкоатлетичні збірні Житомира, Коростеня і Бердичева.
Олег БРЮХАНОВ