«Потрібно шукати таке слово, яке б обпікало розум…»

Так писала про завдання поезії наша землячка Леся Українка. Цікаво, що часи змінюються, але сенс поезії залишається незмінним — писати про те, що торкає струни людської душі, шукати, творити, надихати. На Звягельщині живе багато творчих людей — про це часто говорять знавці, котрі щороку відвідують «Лесині джерела» та інші мистецькі заходи, що проходять у нас. Нещодавно це засвідчив і творчий вечір у Музеї родини Косачів — з нагоди Всесвітнього дня поезії, що відзначали 21 березня.
Символічно, що подібні зустрічі традиційно відбуваються в оселі родини Лесі Українки, вірші якої відкрили зібрання у виконанні Юлії Думкіної. Власний вірш про Україну прочитала Настя Сичевська — обидві дівчини є студентками медколеджу.
Першою пробою пера поділилися учні — Діана Ковальчук зі школи №9, гімназистка і лауреат конкурсів читців Ірина Стародуб, Олена Бойко з колегіуму, учениця 4-ї школи Катерина Січкарук, котра отримала високу оцінку присутніх. Слухаючи початківців, професійні поети ділилися порадами, наставляючи на подальшу працю над словом.
Поруч із віршами завжди поруч пісня — це продемонструвала переможниця багатьох конкурсів та вчитель школи №5 Ольга Захарова, підкоривши глядачів вродою і артистизмом.
Разом із маленькою внучкою прийшов на свято поет Володимир Даник, його різнобарвні вірші, як завжди, отримали гарну реакцію зали. Сергій Руденко має багато прихильників своєї творчості, з великим задоволенням слухали не лише його власну поезію, але й творчість інших авторів, що припала йому до душі.
Сергій Пономаренко щиро подякував, що його вірші надруковані у місцевому щорічному альманасі «Зерниця». Приємно, що є у нас творчі родини — Зоя Мороз не лише малює, грає на гітарі та пише вірші, а й читає їх разом з донечкою.
Влучно та образно бачить світ Анатолій Клюско, котрий вже має вагомий творчий доробок. Валентина Дейнека, окрім своїх віршів, поділилася дитячою поезією. Легким крилом торкає наш Творець поезію Олени Сидорчук і благословляє на подальшу роботу. Постійна гостя музею Лідія Омельченко з натхненням прочитала й свою улюблену поезію. Додала власні твори до святкового настрою ведуча вечора Валентина Ксендзук. Відбулася тепла душевна зустріч, від якої усі отримали задоволення, а також нові знайомства та спілкування зі знайомими і друзями «по духу».
В.Веселка