За вбивство 9-річного хлопчика на Житомирщині чоловіка назавжди позбавили волі

Майже рік минув з того часу, як у Житомирській області чоловік жорстоко вбив і після цього згвалтував 9-річного хлопчика.
Наразі винесено вирок 31-річному жителю Попільнянського району. У судовому порядку за матеріалами кримінального провадження було доведено вину чоловіка у жорстокому вбивстві дитини. А відтак покарання як для особливо небезпечної для суспільства особи — пожиттєве позбавлення волі.
Повідомлення про зникнення 9-річного хлопчика надійшло до Андрушівського райвідділу міліції від батьків уночі 8 травня 2012 року. Тіло дитини працівники міліції знайшли цього ж дня у гущавині лісосмуги із явними слідами насильницької смерті — численні синці та садна обличчя і шиї. Проведене згодом судово-медичне дослідження встановило, що смерть настала від механічної асфіксії шиї (задушення).
Особу незнайомця, з яким, за словами очевидців, хлопця бачили востаннє живим, оперативники встановили упродовж кількох годин. Підозрюваного, який спокійно спав у своєму помешканні, переконаний у власній безкарності, затримали того ж дня.
Його безпосередня причетність до вбивства підтверджувалась низкою вилучених на місці події речових доказів.
Після затримання чоловік визнав свою вину і пояснив, що вчинив це через сексуальний потяг до малого. Після вбивства він згвалтував дитину.
Втім проведена судово-психіатрична експертиза засвідчила, що у період вчинення злочину чоловік психічними захворюваннями не страждав та не перебував у тимчасовому хворобливому розладі психічної діяльності. Його дії були цілеспрямованими та продуманими. Він міг усвідомлювати їх та керувати ними.
До того ж, з’ясувалось, що підозрюваний раніше вже відбував покарання за вчинення злочину сексуального характеру.
Відтак, Андрушівський районний суд Житомирської області, зважаючи, на особливу суспільну небезпечність обвинуваченого, призначив йому покарання у вигляді довічного позбавлення волі.
За матеріалами СЗГ УМВС України в Житомирській області