Ух, на ринку захоплює дух!
- Новоградські новини
- 128
- коментар(і)
- 06-12-2013 23:11
Жвавішають торги з настанням заморозків, адже покупці поспішають із покупками, аби не сильно промерзнути, а от самі продавці гріються досить знайомим усім способом — чарочкою коньячку! Про це красномовно «говорять» порожні пляшки після закінчення недільного базару. Отже, сам процес торгівлі теж стає «веселішим».
Ніколи не думала, що карасі можуть водитися у морі. Виявляється, можуть! Принаймні, у цьому мене й чималу чергу запевнив приватний підприємець, який продавав живу рибу за прийнятною ціною — 12 грн./кг. При цьому, дрібні карасики з балій — 15,50 кг, товстолоб — 16,50 грн./кг, коропи — від 25-32 грн./кг (залежно від калібру).
Оселедець пряного посолу — 22-25 грн./кг, солона кілька — 12,50 грн./кг, копчені: скумбрія — 52-62 грн./кг, філе масляної — 135 грн./кг, філе оселедця — 40 грн./кг, мойва —
25-28 грн./кг, заморожена скумбрія — 29-35 грн./кг, мойва — 16,50, аргентина — 25-29 грн./кг, оселедець — 20 грн./кг, бички — 6,50 грн./кг, м’ясо лосося — 52-65 грн./кг.
Початок посту жодним чином не вплинув на розцінки на м’ясо: сало — 20-35 грн./кг, підчеревина — 38 грн./кг, вирізка — 50-55 грн./кг, фарш — 40 грн./кг, яловичина — 35-50 грн./кг, тушка домашнього півня — від 70 грн., качки — від 90 грн., кроля — від 80 грн.
Трохи подешевшало молоко: «півторачка» вранішнього — 11 грн., вечірнього — 10 грн., творог — від 14 грн./шматочок, при виборі — його потрібно куштувати, адже саме у зимовий період творог може гірчити. Домашні яйця — 19 грн./десяток, делікатесні перепелині — 11 грн./20 штук, фермерські — 10,80-12,80 грн./десяток.
Завжди людно біля лотків зі свіжими овочами та фруктами: апельсини — 10 грн./кг, мандарини — 9,50-16 грн./кг, банани — 11,20-13 грн./кг, лимони — 14-16 грн./кг, гранати — 18 грн./кг, виноград — 16-22 грн./кг, ківі — 20 грн./кг, хурма — 15-25 грн./кг, груші — 10 грн./десяток, яблука — 7 грн./десяток, помідори — 13-18 грн./кг, огірки — 17-20 грн./кг, болгарський перець — 30 грн./кг, цибуля — 6 грн./кг, часник — 25 грн./кг, капуста — 2,50-3 грн./кг, морква — 3,50-4 грн./кг, червоні буряки — 4-5 грн./кг, картопля, стабільно — 30 грн./відро.
Не забуваємо купувати мед — 30 грн./0,5 л, сушку з яблук — 5 грн./літр, з грушок — 10 грн./літр, баночка хрону — 5-6 грн., щавель — 10 грн./0,5 л, квашену капусту — 10-16 грн./кг. Склянка лісових горішків — 10 грн.
Ціна на цукор нарешті спинилася — 7,50 грн./кг та 350 грн./50 кг. Борошно, крупи — поки що за цінами на рівні минулого тижня.
Ніколи не думала, що карасі можуть водитися у морі. Виявляється, можуть! Принаймні, у цьому мене й чималу чергу запевнив приватний підприємець, який продавав живу рибу за прийнятною ціною — 12 грн./кг. При цьому, дрібні карасики з балій — 15,50 кг, товстолоб — 16,50 грн./кг, коропи — від 25-32 грн./кг (залежно від калібру).
Оселедець пряного посолу — 22-25 грн./кг, солона кілька — 12,50 грн./кг, копчені: скумбрія — 52-62 грн./кг, філе масляної — 135 грн./кг, філе оселедця — 40 грн./кг, мойва —
25-28 грн./кг, заморожена скумбрія — 29-35 грн./кг, мойва — 16,50, аргентина — 25-29 грн./кг, оселедець — 20 грн./кг, бички — 6,50 грн./кг, м’ясо лосося — 52-65 грн./кг.
Початок посту жодним чином не вплинув на розцінки на м’ясо: сало — 20-35 грн./кг, підчеревина — 38 грн./кг, вирізка — 50-55 грн./кг, фарш — 40 грн./кг, яловичина — 35-50 грн./кг, тушка домашнього півня — від 70 грн., качки — від 90 грн., кроля — від 80 грн.
Трохи подешевшало молоко: «півторачка» вранішнього — 11 грн., вечірнього — 10 грн., творог — від 14 грн./шматочок, при виборі — його потрібно куштувати, адже саме у зимовий період творог може гірчити. Домашні яйця — 19 грн./десяток, делікатесні перепелині — 11 грн./20 штук, фермерські — 10,80-12,80 грн./десяток.
Завжди людно біля лотків зі свіжими овочами та фруктами: апельсини — 10 грн./кг, мандарини — 9,50-16 грн./кг, банани — 11,20-13 грн./кг, лимони — 14-16 грн./кг, гранати — 18 грн./кг, виноград — 16-22 грн./кг, ківі — 20 грн./кг, хурма — 15-25 грн./кг, груші — 10 грн./десяток, яблука — 7 грн./десяток, помідори — 13-18 грн./кг, огірки — 17-20 грн./кг, болгарський перець — 30 грн./кг, цибуля — 6 грн./кг, часник — 25 грн./кг, капуста — 2,50-3 грн./кг, морква — 3,50-4 грн./кг, червоні буряки — 4-5 грн./кг, картопля, стабільно — 30 грн./відро.
Не забуваємо купувати мед — 30 грн./0,5 л, сушку з яблук — 5 грн./літр, з грушок — 10 грн./літр, баночка хрону — 5-6 грн., щавель — 10 грн./0,5 л, квашену капусту — 10-16 грн./кг. Склянка лісових горішків — 10 грн.
Ціна на цукор нарешті спинилася — 7,50 грн./кг та 350 грн./50 кг. Борошно, крупи — поки що за цінами на рівні минулого тижня.
Підготувала Ольга ДЕМЧУК
Коментарі відсутні